PLUS-MINUS: Bili Beron diže publiku na noge, Noris Kol želi da rastuži crveno-bele

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.04.19. | 13:36

Veliki praznik košarke nas očekuje večeras u hali „Aleksandar Nikolić“

Vreme je da svemu dođe kraj u Jadranskoj ligi, bar kada govorimo o novom šampionu. Neće ovo biti poslednja utakmica sezone u ABA ligi, jer nas još uvek očekuje rasplet u plej-autu između Zadra i MZT-a iz Skoplja, ali da večerašnji duel nosi epitet najvažnijeg, to mu niko ne može oduzeti.

Meč za koji se živi!

Izabrane vesti

Prva dva duela je Zvezda ubedljivo dobila, ali nisu Podgoričani pali i revanširali su se u Morači. Pritisak je došao do tačke gde ne može dalje i sve staje u večerašnjih 40 minuta. Teško će biti igračima večeras, kako jednih, tako i drugih, da se sa time u potpunosti izbore, jer ulog je veliki. Pobednik odnosi sve, a gubitnik ne dobija ništa... Tačnije, onaj ko večeras pognute glave napusti parket igraće Evrokup naredne sezone, kao utešnu nagradu, ali to nije u mislima ni igrača Zvezde, ali ni Budućnosti. Svi žele Evroligu i vredan trofej namenjem pobedniku takmičenja.

BET specijal: Majstorica Jadranske lige

Bili Beron (Crvena zveda) - plus, poeni, granica 13,5

Amerikanac je noćna mora za ekipu iz Podgorice u ovoj finalnoj seriji. Mučio se i Partizan da ga zadrži u polufinalnoj seriji, ali tim iz Morače izgleda sa njim ima još veće probleme. Trojke ulaze kao kap kada ih šuta sjajni Bili Beron, koji je u ovoj seriji već 12 puta pogađao sa distance. Impoznatno deluje činjenica da u prvom okršaju nijednom nije ni promašio iza linije 6,75 iz četiri pokušaja, pa će u Zvezdi sigurno veći deo tereta na ovom susretu baciti na njega. Ako bude igrao kao u prethodna četiri meča, problema onda neće ni biti. Možete se kladiti i u Mozzartovom specijalu da će upravo on biti najbolji strelac na ovom susretu, što vam može doneti nešto bolju kvotu. Takođe, u ponudi specijala imate mogućnost da predvidite da li će Beron pogoditi više od tri trojke na ovoj utakmici, što vam može doneti kvotu 3,00.

Noris Kol (Budućnost Voli) - plus, poeni, granica 14,5

Ono što je Bili Beron u ekipi Crvene zvezde, to je Noris Kol u klubu iz Morače. Deluje da mu je prijao povratak u košarkaški dom glavnog grada Crne Gore, jer je u prethodna dva meča finalne serije ubacio čak 51 poen. U Beogradu je Zvezda uspela da ga ograniči, ali se Noris Kol zato žestoko razgoropadio u nastavku i kao lav će gristi na plen u želji da ga dokrajči u ovom petom susretu. Ako mislite da će on biti najbolji strelac u Hali „Aleksandar Nikolić“, to vam može doneti kvotu 2,05, a kao i za Berona možete se kladiti u Mozzartovom specijalu da li će više od tri puta pogoditi sa distance. Za Kola je u tom slučaju kvota nešto veća - 3,25.

Majkl Odžo (Crvena zvezda) - plus, indeks, 12,5

Kod Zvezdinog centra, ponovo je bolje opredeliti se za klađenje na indeks, jer će beogradski crveno-beli upravo u njemu tražiti koji skok u napadu ili odbrani više, što dosta doprinosi ukupnom učniku igrača. Verovatno će mu i prijati povratak na vruć parket Hale „Aleksandar Nikolić“ gde je u prva dva susreta bio bez greške kada govorimo o šutu za dva poena. Sve to bi moglo da znači da bi mogao da zabeleži solidan broj indeksnih poena.

Nemanja Gordić (Budućnost Voli) - plus, poeni, 7,5

Možda i neočekivano, Nemanja Gordić je odigrao sjajnu sezonu u ekipi Budućnosti. U finalnoj seriji je za sada igrao promenljivo, mada deluje da mu je više prijao izlet u Beograd, gde je kombinovano u prva dva susreta ubacio 19 poena. U Podgorici je zatajio, ali će Jasmin Repeša, trener Budućnosti, sigurno dosta računati na iskusnog košarkaša iz Mostara na ovom okršaju. Sva tri puta protiv Zvezde u Beogradu je prebacio ovu marginu, tako da treba očekivati da dođe do bar osam poena i večeras.

Goga Bitadze (Budućnost Voli) - minus, poeni, 8,5

Kratak je bio put od proglašenja za najboljeg igrača ligaškog dela sezone u Jadranskoj ligi do potpunog kraha koji je u finalnoj seriji doživeo Goga Bitadze. Glavni pokretač Budućnosti kroz drugi deo sezone bio je vrlo loš, može se reći i katastrofalan u ovoj finalnoj seriji protiv Crvene zvezde. Sveukupno je na četiri utakmice došao do skromnog učnika od 21 poena, a Jasmin Repeša ga koristi znatno manje nego što je to radio u regularnom delu sezone. Jasno je da je naspram njega džin u vidu Zvezdinog centra, Majkla Odža, ali su se i pored toga očekivale bolje partije od mladog Gruzina koji pretenduje da se nađe na NBA draftu.

Kejsi Rivers (Crvena zvezda) - minus, poeni, 10,5

Hladno, pa toplo, čak i vruće, a onda ponovo ledeno. Tako se mogu opisati igre Kejsija Riversa u ovoj finalnoj seriji protiv Budućnosti. U prvoj utakmici je odigrao prosečno, da bi potom u naredne dve uspeo da dođe do čak 35 poena kombinovano. Na četvrtom okršaju u Morači su ga igrači Budućnosti limitirali na svega tri poena... Šta očekivati danas? Deluje da ipak Rivers ne uliva toliko poverenja, te da bi vrlo lako mogao da ode u minus.

ABA LIGA PLEJ-OF - IGRAČI

O. Dobrić (Crvena zvezda): 1,85 (granica 8,5) 1,85
M. Faje (Crvena zvezda): 1,95 (granica 7,5) 1,75
M. Cirbes (Crvena zvezda): 1,85 (granica 7,5) 1,85
F. Čović (Crvena zvezda): 1,85 (granica 7,5) 1,85
E. Džekson (Budućnost Voli): 1,95 (granica 9,5) 1,75
E. Klark (Budućnost Voli): 1,85 (granica 10,5) 1,85

ABA LIGA - PLEJ OF

Ponedeljak

19.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Budućnost (3,90) /u seriji 2:2/

Napomena: Kompletnu ponudu možete pogledati OVDE, kvote su podložne promenama

Piše: Srđan Todorović
FotoStar Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara