©Reuters
©Reuters

Poceko: Bili smo prvi u grupi, nismo zaslužili da nam Amerikanci budu rivali u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.09.23. | 18:14

Selektor Italije nije skrivao žal zbog eliminacije sa Mundobasketa

Italija je ubedljivim porazom od Sjedinjenih Američkih Država (63:100) eliminisana sa Mundobasketa u četvrtfinalu, a još jednom je glavnu pažnju među Azurima privukao selektor Đanmarko Poceko. Selektor Azura na sebi svojstven način je sumirao utiske posle utakmice, a emotivna reakcija Nikola Melija predstavljala je povod da istakne uspeh njegovih izabranika.

Izabrane vesti

"Moji igrači nije trebalo da budu ovde, ali su ipak tu. Među osam najboljih reprezentacija sveta smo... Reakcija Melija mi znači sve, sada razumete i vidite, kao i svi na svetu, kakav smo mentalitet pokazali na turniru. Ne možemo da letimo, ali nismo to znali", rekao je Poceko i dodao:

"Bili smo prvi u grupi i nismo zaslužili da igramo protiv SAD u četvrtfinalu, ali to je sport. Volim sve svoje igrače. Voleo sam ih pre utakmice, a sada ih volim i poštujem još više".

Utiske je potom sumirao i Meli koji ni pre zvaničnog početka konferencije nije skrivao koliko mu je eliminacija teško pala.

"Treba imati malo sreće. Uradili smo sve što smo mogli u našoj grupi. Zaista sam ponosan što sam deo ovog tima. Mislim da ovog puta zaslužujemo možda malo više. Zaslužili smo više od četvrtfinala", rekao je Meli i nastavio:

"Morate da znate kako da pobeđujete i gubite. Pokušaćemo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre sledećeg leta. Pitali su nas: šta možemo više da uradimo da napredujemo? Ne postoji ništa više, uradili smo sve što smo mogli.“


tagovi

Đanmarko PocekoMundobasketMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara