Počeo Fenerov život bez Željka Obradovića: Lorenzo Braun zapretio Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 13:46

Turski velikan ubedljiv protiv slabašnog Ormanspora – 105:72

Počeo je Fenerov život bez Željka Obradovića. I to vrlo uspešno. Selektor Srbije Igor Kokoškov pobedom je startovao na klupi istanbulskog velikana, pošto je u prvom meču turskog prvenstva slavio protiv slabašnog Ormanspora – 105:72.

Nekadašnji trener Finiks Sansa iskoristio je današnji meč da podigne nivo forme i napravi lepu pripremu za duel protiv Crvene zvezde, koji je na programu narednog petka. Imaće o čemu da razmišlja strateg srpskog kluba Saša Obradović uoči gostovanja u Istanbulu.

Izabrane vesti

Jeste Fener doživeo velike promene, ostao bez prvog trenera, zatim Datomea i Lovernja, ali pokazao je tim iz Istanbula da i dalje ima solidnu moć. Posebno kada je na parketu doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Lorenco Braun. Sjajnu partiju je pružio iskusni Amerikanac, karakterističnim prodorima punio koš nedoraslog rivala. Na kraju je Lorenzo Braun skupio 19 poena (za 17 minuta na terenu), i tri asistencije. Pokazao da će mnogo toga u igri Fenera da se vrti oko njega. Pored Brauna još trojica Fenerovih igrača su bila dvocifrena. Domaćin je predvodio Francuz Nando De Kolo sa 22 poena.Dobri su bili Mahmatoglu (18) i tandem Biberović-Bartel (10).

Fener je posle početnog zagrevanja, odlučujuću prednost stekao u drugoj četvrtini, koju je rešio ubedljivo u svoju korist 32:16. Bilo je već tada jasno da Ormanspor neće moći da bude ni solidan sparing partner. Drugo poluvreme je proteklo u otaljavanju posla. Kokoškov je brzo na klupu poslao Lorenca Brauna i De Koloa svestan da ćemo dvojica asova biti potrebnija u petak, kada u Istanbul stiže Crvena zvezda.

Za Ormanspor je igrao nekadašnji centar Crvene zvezde Elmedin Kikanović i upisao 12 poena uz jednu asistenciju.



tagovi

Fenerbahče Beko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara