Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Počinje okupljanje reprezentacije: Ipak bez Davidovca, ali sa Mitrovićem

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 10:44

Srbiju čekaju izuzetno važni dueli sa Velikom Britanijom i Turskom pojačanom Skotijem Vilbekinom i Sertačom Šanlijem

Kada je počinjalo okupljanje za poslednje dve utakmice prve faze kvalifikacija za Mundobasket, Svetislav Pešić dao je izjavu kako "svakog jutra kada ustane, uzme magnet i privlači igrače". Takva konstrukcija može da se upotrebi i za nadolazeće obaveze reprezentacije Srbije. Selektor je i za važno gostovanje Velikoj Britaniji 11. novembra u Njukaslu i duel sa Turskom tri dana kasnije u Beogradu imao ozbiljnih problema da sastavi listu kandidata.

Čak i neki od igrača koji su se našli među 24, u međuvremenu su otpali zbog povreda, kao što je slučaj sa Balšom Koprivicom. Mladom centru Partizan Mozzart Beta predstoje dva meseca pauze usled loma kosti šake. Zato će iz redova Parnog valjka na raspolaganju biti samo Danilo Anđušić i Uroš Trifunović.

Izabrane vesti

Orlovi danas započinju okupljanje u Beogradu i deo igrača odradiće prvi trening. Na istom se neće pojaviti košarkaši Crvene zvezde koji danas od 18 časova dočekuju Zadar u poslednjem susretu 6. kola ABA lige i oni će se naknadno pridružiti ekipi. Uz Nemanju Nedovića, Ognjena Dobrića i Nikolu Topića biće i Luka Mitrović, koji je prethodnih dana bio na poštedi zbog istegnuća primicača, ali se u međuvremenu oporavio.

18.00: (1,03) Crvena zvezda (28,0) Zadar (12,0)

Kako je selektor najavio u razgovoru za Mozzart Sport, stručni štab za Veliku Britaniju ne može da računa na evroligaše iz drugih evropskih klubova, poput Nikole Kalinića, Vladimira Lučića i ostalih. Oni koji mogu da odgovore izazovu na Ostrvu bave se ovih dana i birokratskim obavezama, s obzirom da u britanskoj ambasadi podnose dokumentaciju za dobijanje vize.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Dejana Davidovca na kraju ipak neće biti u reprezentaciji za ove dve utakmice. Moskovski CSKA želeo je da pomogne Srbiji uz angažovanost i predsednika kluba Andreja Vatutina, danima se tražio način da se obaveze u VTB ligi pomere, ali to na kraju ipak nije bilo moguće.

Podsetimo, za utakmice sa Velikom Britanijom i Turskom pozvani su: Danilo Anđušić, Nemanja, Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije, Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićKvalifikacije za Mundobasket 2023Balša KoprivicaLuka MitrovićDejan Davidovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara