Basketaši Srbije (©KSS)
Basketaši Srbije (©KSS)

Počinje Svetsko prvenstvo: Basketaši napadaju peto zlato, prvi rival Novi Zeland

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.06.22. | 09:57

Meč prvog kola Srbija igra od 11.55

Kad god basketaši krenu na neko takmičenje, od njih se s razlogom očekuje medalja. Navikli su naciju da se najčešće vraćaju sa najsjajnijim odličjima... I ovog puta ambicije su iste. Danas u belgijskom gradu Antverpenu počinje Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 i trajaće do 26. juna.

Naša reprezentacija krenuće u napad na peto svetsko zlato. Do sada ima u kolekciji četiri najsjajnije medalje, uz jedno srebro. Poslednja medalja osvojena je 2018. godine. Prošle godine Srbija je osvojila trofej na Evropskom prvenstvu u Parizu, kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Japanu.

Izabrane vesti

Prvi rival Orlova na ovom takmičenju je Novi Zeland danas od 11.55 časova. Već od 14.55 na programu je meč drugog kola protiv Portorika.

Poslednja dva meča basketaši će igrati u četvrtak. Prvo protiv Brazila od 12.20, pa onda protiv Francuske od 14 časova.

Da bi Srbija nastavila takmičenje neophodno je da zauzme jedno od prva dva mesta u grupi. Četvrtfinalni obračuni zakazani su za subotu od 16.35, dok se polufinale i dueli za medalje igraju u nedelju.

Reprezentacija se u odnosu na prethodnu godinu u određenoj meri promenila. Sada će naš nacionalni tim predstavljati Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić.

Stručni štab je u sledećem sastavu: selektor Marko Ždero, trener Danilo Lukić, fizioterapeut Stojan Subašić i tim menadžer Gorana Vojkića.



tagovi

Basket 3x3Basket 3na3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara