(AFP)
(AFP)

Pokuševski leti ka tituli najefikasnijeg srpskog novajlije u istoriji NBA

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 10:25

Velika nada Oklahome postao najmlađi igrač koji je ubacio sedam trojki na jednom meču

Ekipi Oklahoma Sitija ne ide najbolje u poslednje vreme. Izgubila je sedam od poslednjih osam mečeva. Ali to ne remeti ritam Alekseja Pokuševskog koji je nastavio sa odličnim igrama od povratka u tim iz Razvojne lige. Najmlađi igrač u aktulenoj sezoni je u porazu Tandera od Šarlota (113:102) stigao do rekorda karijere od 25 poena. Ali još jednom upisao u knjigu NBA rekorda, ovog puta kao najmlađi igrač koji je ubacio čak sedam trojki na jednom meču.

Petak, 2.00: (2,50) Oklahoma Siti (13,0) Klivlend (1,65)

Izabrane vesti

Ujedno Pokuševski nije prestao da podiže statističke brojke u ruki sezoni. Ako do kraja ligaškog dela zadrži ritam iz marta, a posebno iz sadašnjeg meseca, Aleksej bi značajno uvećao šanse da postane najbolji srpski novajlija, bar kada je u pitanju prosek poena po meču.

Naime, mladi as Tandera trenutno je na proseku od 7,78 poena, računajući i onih 17 utakmica pre nego što je stručni štab odlučio da ga pošalje u Razvojnu ligu. Međutim, ako se pogleda prosek iz marta (deset utakmica, 6,8 skokova, 2,8 asistencija, 11,3 poena) i aprila (četiri utakmice, 5,0 skokova, 3,0 asistencija, 18,0 poena), što je prosečno 13,2 poena, 6,3 skoka i 2,9 asistencija na 14 mečeva, jasno je da bi, kada se budu svodili računi po završetku ligaškog dela, na večnoj listi srpskih novajlija mogao da se umeša u sam vrh (po poenima), pa čak možda i prestigne Predraga Danilovića i Bogdana Bogdanovića, jedini naš dvojac koji je u ruki sezonama prosečno ispisao dvocifreni učinak.



tagovi

Aleksej PokuševskiNBA ligaBogdan BogdanovićPredrag Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara