Pol Džordž (©AFP)
Pol Džordž (©AFP)

Pol Džordž u strašnoj formi, srušio i Portland (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 06:56

Sve bolja Minesota slavila u Sakramentu

Puno kritika je pretrpeo Pol Džordž posle užasnih izdanja tokom prošlosezonskog plej-ofa. Padali su razni nadimci, pravile su se procene da bivši igrač Indijane i Oklahome više ne može da se smatra zvezdom lige, ali je krilni košarkaš sve to pretvorio u motivaciju i ove sezone pruža možda i najbolje partije u karijeri. Večeras je sa 33 poena srušio Portland i to u njegovoj dvorani, a u aprilu je na proseku od 28,8 poena po nastupu. Gubili su Klipersi na nešto više od jednog minuta do kraja, a onda je popularni Pi Dži uzeo stvari u svoje ruke. Vezao je šest poena, preokrenuo rezultat i doneo jako važnu pobedu svojoj ekipi - 113:112.

Tesno je bilo tokom čitavog susreta u Moda Centru, već u prvom kvartalu su se ekipe konstantno smenjivale u vođstvu, da bi Trejl Blejzersi na prvu pauzu otišli sa pola koša prednosti. Uspevali su u nastavku da zadrže prednost, u jednom trenutku je povećali na 10 poena, ali su na veliki odmor otišli sa četiri poena viška. Usledilo je buđenje Klipersa, koji u trećem periodu dolaze do preokreta i na poslednji odmor odlaze četiri koraka ispred rivala. Ipak, nije dugo trebalo domaćem sastavu da preokrene, a kada se činilo da će pobeda ostati u Oregonu, na scenu je stupio Džordž. Vezao je dve dvojke na ulasku u poslednji minut, a onda sa linije za slobodna bacanja presudio četi Terija Stotsa.

Izabrane vesti

Sjajnog Pola Džordža (koji je zabeležio i 11 skokova) su u 41. pobedi u sezoni pratili Markus Moris sa 16, Nikola Batum i Demarkus Kazins sa po 11 i Ivica Zubac sa 10 poena (šest skokova, po dve asistencije i blokade). U poraženom sastavu se izdvojio Si Džej Mekolum sa 28 poena, pet manje dodao je Norman Pauel, dok je Melo Entoni ubacio 18. Dvocifren i Enferni Simons sa 13 poena, dok su Enesu Kanteru nedostajali po poen i skok za dabl-dabl.

Imala je Minesota hrpu problema ove sezone, ali stvari polako dolaze na svoje u Mineapolisu. Timbervulvsi su predvođeni sjajnim triom koji čine ruki Entoni Edvards, Danđelo Rasel i Karl Entoni Tauns ubedljivo savladali Sakramento i to na gostovanju u Kaliforniji - 134:120. Pomenuti trojac je skupa ubacio 82 poena.

Dobro su se Kingsi držali sve do poslednjih pet minuta, kada je Minesota serijom 14:0 rešila pitanje pobednika. Imali su Kraljevi i prednost posle prvih 12 minuta (tokom kojih je viđeno čak 82 poena), vodili su i na ulasku u poslednju četvrtinu 103:99, ali su u odlučujućem periodu postigli 17 poena, rivalu dozvolili dvostruko više pa su pretrpeli i 35. poraz u sezoni. Timbervulvsi su tek 16. put trijumfovali, ova sezona je svakako za zaborav, ali Edvards, Rasel i Tauns pokazuju dosta potencijala i od naredne sezone bi mogli da budu strah i trepet u NBA ligi.

Pobednički sastav su sa po 28 poena predvodili Edvards i Rasel, dok je Tauns dodao dva manje, uz čak 18 skokova. Džejden Mekdenijels je brojao do 13, po 10 poena dodali su Džoš Okogi i Nas Rid, dok je Riki Rubio uz svega šest poena upisao i 11 asistencija. Kod Sakramenta po 20 poena Harisona Barnsa i Moa Harklesa, četiri manje dodao je Šimezije Metu, po 14 su ubacili Deron Foks i Delon Rajt, dvocifreni i Hasan Vajtsajd sa 12, kao i Badi Hild sa 11.

NBA

Sreda

Atlanta - Orlando 112:96

/Jang 25 - Karter 17/

Nju Orleans - Bruklin 129:134

/Vilijamson 33 - Irving 32/

Njujork - Šarlot 109:97

/Beret 25 - Vašington 26/

Portland - LA Klipers 112:113

/Mekolum 28 - Džordž 33/

Sakramento - Minesota 120:134

/Barns, Harkles 20 - Edvards, Rasel 28/



tagovi

Los Anđeles KlipersPortland TrejlblejzersMinesota TimbervulvsSakramento KingsPol Džordž

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara