Akile Polonara (MN press)
Akile Polonara (MN press)

Polonara promenio kontinent, ali ne i grad

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.07.22. | 14:16

Italijanski reprezentativac prešao iz Fenerbahčea u Anadolu Efes

Tek koji sat pošto mu je Fenerbahče poželeo sreću u nastavklu karijeerem, Akile Polonara je "preplivao" Bosforski moreuz koji razdvaja Aziju i Evropu i potpisao dvogodipnji ugovor (1+1) sa Anadolu Efesom.

Polonara je prošle sezone prosečno beležio 7,3 poena, 4,3 skoka i 1,1 asistenciju u 30 utakmica Evrolige, ali je imao i značajan učinak (9,95 poena, 5,7 skokova i 1,95 asistencija) na putu Fenerbahčea do turskog trona.

Izabrane vesti

Italijana koji iza sebe ima tri evroligaške sezone (dve sa Baskonijom) mediji su dovodili u vezu i sa bolonjskim Virtusom koji je bio zainteresovan da ga vrati na Čizmu. Ipak, jedan od glavnih razloga zašto nije obukao dres crno-belih iz Bolonje je komplikovan odnos sa Tornikeom Šengelijom.

Polonara je proveo prvih deset godina profesionalne karijere u rodnoj Italiji, igrajući za Teramo, Vareze, Ređanu i Dinamo Sasari s kojim je osviji FIBA Evropa kup.

U leto 2019. se otisunuo u inostranstvo i već u prvoj sezoni je sa Baskonijom osvojio titulu prvaka Španije 2020, a u sećanje, ne baš lepo, ljubiteljim košarke u Srbiji se urezao prošlog oleta kada je sa Simoeom Fontekijom i Nikolom Manionom pobedio Orlove u finalu kvalifikacija za OI u Tokiju.


tagovi

Akile PolonaraAnadolu EfesFenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara