Akile Polonara (©fiba.basketball)
Akile Polonara (©fiba.basketball)

Polonari otkriven tumor testisa, mora na operaciju

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.10.23. | 14:57

Nije poznato koliko će italijanski reprezentativac provesti van terena

Leta 2022. fudbalski svet je šokirala vest da je napadaču Borusije Dortmund Sebastijanu Aleu otkriven rak testisa. Dva puta je operisan, prošao je četiri ciklusa hemoterapije i uspeo da se vrati na teren u januaru tekuće godine. Sada je promena na testisima otkrivena i italijanskom košarkašu Akileu Polonari.

Virtus Bolonja je zvanično potvrdila da će 31-godišnji košarkaš biti potvrgnut operaciji zbog dijagnostikovanog tumora testisa. Istaknuto je i da će se tek nakon hirurškog zahvata znati koliko će Polonara dugo biti odsutan.

Izabrane vesti

Sigurno može da ga ohrabri Aleov slučaj, s ozbirom da se snažni napadač iz Obale Slonivače potpuno oporavio i vratio fudbalskim aktivnostima na najvišem profesionalnom nivou.

Vratio se bivši košarkaš Baskonije, Fenerbahčea i Efesa u domovinu posle četiri godine i potpisao dvogodišnji ugovor sa Virtusom. Na prva dva meča u Palakanestru je beležio šest poena i 7,5 skokova, dok je u Evroligi bio bez poena na premijernom porazu od Žalgirisa.

Iskusni krilni centar iz Ankore je tokom karijere igrao još zua Teramo, Vareze, Ređanu, Dinamo Sasari i Žalgiris, a redovan je u državnom timu.


tagovi

Virtus BolonjaAkile Polonara

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara