Rakičević i Ljubičić (©KSS)
Rakičević i Ljubičić (©KSS)

Polufinale Kupa Koraća: Domaće snage Vojvodine protiv talenta Mege

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 10:10

Novosađani ciljaju prvo finale u istoriji kkuba, Beograđani bi da dostignu generacije iz 2014, 2015. i 2016. godine

Vojvodina u četvrtfinalu pobedila FMP i tako napravila iskorak koji nije nijedan tim iz KLS pre nje još od 2015. godine. Veećeras (18.30) Novosađani imaju priliku da odu korak dalje i ponove rezultat Pantera koji su 2011. godine, poslednji tim iz prvog dela nacionalnog šampionata koji je igrao zavrđni duel za Žućkovu levicu, ali da da uđu u istoriju kluba kao prva generacija koja je igrala finale domaćeg kupa. Posao u polufinalu neće im biti ni malo lako. Bez obzira na mlladost, Mega je tokom sezone u ABA ligi, ali i duelom sa zemunskom Mladosti obukla dres favorita favorita, željna da se posle pet godina ponovo nađe u finalu.

Izabrane vesti

"Beslać, Bjelica i ostali igrači imali su veliku minutažu i pitanje je koliko ćemo, posle utakmice sa FMP imati energije u polufinalnom duelu. Mega je izuetno mlad i perspektivan tim i ako im budemo parirali u trčanju, uz podršku onih koji su protiv FMP bili manje na terenu, sve je moguće", svestan je trener Novosađana Miroslav Nikolić da njegov tim većeras očekuje daleko teži posao nego pre dva dana.

Međutim, kao sve vreme tokom karijere, ne želi da mu bilo ko unapred oduzme nadu.

Finalu se nada i Mega koja u klupskoj vitrini ima jednu Žućkovu levicu i tri uzastopa finala. U sadašnjem timu nema nijednog igrača iz te trofejne generacije Beograđana iz 2016. godine. Ali zato trener Vlade Jovanović i kapiten Milenko Tepić poseduju iskustvo osvajanja pehara Kupa, iz vremena kada su bili na klupi, odnosno u dresu Partizana.

"Za nas je Kup jako bitno takmičenje, bez obzira što nema prolaz u evropske kupove. Moja ekipa i klub sve ovo shvatamo jako ozbiljno i došli smo, kao ostali timovi, da pokušamo da zabeležimo što bolji rezultat", istakao je Jovanović posle rutinske pobede nad Zemuncima.

Zna da su njegovi izabranici favoriti večeras, ali takođe zna da njegova ekipa tu ulogu može da potvrdi jedino na terenu.

"Nikad se ne bavim prognozama. Siguran sam da ćemo imati pravog protivnika i da će utaknica biti dobra. Očekujem od moje ekipe da tom priđu sa velikom dozom motivacije i da dobro energijom napravimo dobar rezultat. Koji će to rezultat biti - videćemo. Samo nadam našem dobrom pristupu", poručio je Jovanović.

Megine dve najveće uzdanice, kao tokom cele sezone, biće centarski tandem Fil Petrušev i Marko Simonović, koji u poslednjim utakmicama, kao što je to bilo i protiv Mladosti, prerasta u trio, zbog sve boljih partija Karla Matkovića. Mirnoću celokupnom timu uliva iskusna bekovska linija Milenko Tepić - Skuči Smit, a širinu daju Luka Cerovina, Malkolm Kazalon i Stefan Momirov.

Novosađani pak jedini tim koji se od svih učesnika završnog turnira ni malo nije oslonio na internacionalnu pamet ili potencijal. Možda na papiru nema kvalitet da se nosi sa najboljim timovima uz ABA lige. Ali, upravo protiv FMP su Beslać, Gaćeša, Bjelica, Ljubičić, Rakičević i društvo u praksi pobili tu teoriju.

"U polufinalu smo pobedili jedna ekipu iz ABA lige. Mi se preko KLS borimo da uđemo u ABA 2 ligu. Ovaj tim je pokazao da može da može da igra kvalitetnu košarku. Uz jednu korekciju možemo i u najjače regionalno takmičenja. Nećemo da poletimo, tek godinu dana radimo zajedno. Stručni štab odrađuje maksimalan posao, hvala igračima na strpljenju jer sam težak ćovek i treba me istrpeti. Moram da ih ubedim da su oni stvarno kvalitetni", rekao je Nikolić.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

Četvrtak

Mega - Mladost Zemun 93:69

/Petrušev 22 - Igbanu 15/

FMP - Vojvodina 67:73

/Đorđević 17 - Beslać 19/

Partizan - Borac Čačak 76:72

/Mika 15 - Džons 14/

Crvena zvezda - SPD Radnički 108:47

/Lazić 17 - Dumić 19/

POLUFINALE

Subota

18.30: (1,17) Mega (20,0) Vojvodina (5,50)

21.00: (2,55) Partizan (14,5) Crvena zvezda (1,70)

FINALE

Nedelja, 21.00


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKK VojvodinaKK MegaMiroslav NikolićVlade Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara