""
""

POLUVREME: Zvezda ima minimalac, ali još ništa nije gotovo

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.14. | 19:59

Crveno-beli se probudili u drugoj četvrtini i uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist

Kako sada stvari stoje, košarkaši Crvene zvezde i Nižnjeg vodiće izuzetno tesnu i uzbudljivu borbu do samog kraja utakmice. Jer, posle prvih 20 minuta poslednje utakmice LAST 32 faze Evrokupa nismo ni blizu odgovora ko će dalje sa prve, ako sa druge pozicije - 41:40. 

Gosti su znatno bolje otvorili susret. Dalekometnim hicima Panina i Brezeca gosti su došli do pet poena razlike (8:13), da bi prednost čuvali kroz kontre i greške crveno-belih. Nižnji je zahvaljujući novim poenima Brezeca i Panina došao do vođstva od sedam poena (16:23), što je bio i rezultat posle prvih deset minuta. 

Izabrane vesti

Igrači Zvezde su u prvom kvartalu imali čak šest izgubljenih lopti, igrali su bez neke ideje u napadu, a najveće glavobolje zadavali su Brezec i Panin, koji su ubacili po sedam poena. Kod domaćina Blažič je imao šest, ali ni energični Slovenac nije imao lek za jaku odbranu Rusa. 

Svežinu u igri Zvezde uneo je Dženkins, koji je vezanim koševima uspeo da spusti zaostatak, a od tog momenta usledila je prava bitka za svaku loptu. Prve čarke na terenu usledile su posle sukoba Katića i Brezeca, a svoj okršaj imali su i Simonović i Panin. Zbog svega toga atmosfera na tribinama postala je usijana, navijači su se probudili, što je donelo željeni efekat. 

Do polovine druge deonice Nelson i Dragićević su doneli prvo izjednačenje posle dužeg vremena (29:29), da bi prva trojka popularnog Admirala donela i vođstvo - 33:31.

Ipak, ni gosti se nisu predavali, već su zadali ogromne muke crveno-belima do poslednjeg zvuka sirene. Gubanov i Antonov su tu imali najveći udeo, ali Zvezda zahvaljujući Marjanoviću ostala u vođstvu - 41:40.

Najefikasniji igrač u prvih 20 minuta bio je Dženkins sa 11 poena, dok je Marjanović dodao devet. U ekipi Nižnjeg po devet su imali Antonov, Brezec i Panin

(FOTO: MN Press)


tagovi

Srbijakk Nižnji NovgorodFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara