Mateuš Ponitka (©Shutterstock)
Mateuš Ponitka (©Shutterstock)

Ponitka posle Gortatovih kritika promenio ploču i napustio Zenit

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 16:05

Posle oštrih osuda zbog odluke da ostane u Sankt Peterburgu, reprezentativac Poljske ipak digao sidro

Odlučio je u prvi mah Mateuš Ponitka da uprkos sankcijama koje su uvedene Rusiji ostane u redovima Zenita. Nije i jedini strani košarkaš ruskog kluba koji je to učinio, ali je definitivno pretrpeo najveće kritike zbog te odluke. Izuzetno strog prema krilnom igraču bio je i bivši NBA košarkaš i centar poljske reprezentacije Marćin Gortat, a posle svega Ponitka se ipak rastao sa timom iz Sankt Peterburga.

Samo par dana nakon što se vratio, zvanično je prekinuo saradnju sa klubom.

Izabrane vesti

"Mateuš Ponitka napušta Zenit. Klub i krilni košarkaš su odlučili da sporazumno raskinu saradnju. Hvala ti za sve, Mateuš!", stoji u saopštenju Zenita.

Tako je Ponitka posle nepune tri godine napustio ekipu iz Sankt Peterburga, koja još ima četiri stranca na raspolaganju - bivše igrače Crvene zvezde Džordana Lojda i Bilija Berona, kao i njihove zemljake Tajsona Kartera i Aleksa Pojtresa.

Gortat nije štedeo 28-godišnjeg poljskog košarkaša, a izgleda da su brojne kritike ubedile Ponitku da ipak digne sidro.

"Mateuš Ponitka je oduvek bio individualista. Išao svojim putem. Nekad dobrim, nekad - lošim. Doneo je odluku kakva se mogla očekivati. Mislio je samo na sebe. Ništa me nije iznenadilo u ovoj situaciji. Svako ima pravo da uradi tako nešto. Tužno je ipak što je on kapiten poljske reprezentacije. Čini mi se da su mnogi očekivali drugačiju odluku. Setite se samo da mu je traku dao predsednik. Sada dobija brojne kritike zbog takvog obavljanja uloge. Kada sklonimo sve na stranu, pitanje je drugačije. Koja je priroda svega toga? Ljudske emocije? Jedinstvo? Podrška? Hajde da sačekamo njegovu izjavu", napisao je bivši NBA centar i očigledno izazvao reakciju.


tagovi

Mateuš PonitkaKK ZenitMarćin Gortat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara