Greg Popović smiruje publiku (©AFP)
Greg Popović smiruje publiku (©AFP)

Popoviću zasmetali zvižduci upućeni Lenardu: Ne čačkajte mečku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 10:58

Trener San Antonio Sparsa usred utakmice uzeo mikrofon i zamolio publiku u Teksasu da ne čašćava Kavaja Lenarda zvižducima

San Antonio je, uprkos novoj dobroj partiji Viktora Vembanjame (22 poena i 15 skokova) izgubio od Los Anđeles Klipersa koji polako hvataju zalet. Sastav iz Kalifornije je do treće vezane pobede stigao u Teksasu sa 109:102, a najbolji je još jednom bio bivši NBA šampion sa Mamuzama, Kavaj Lenard, sa 26 poena.

Krilni košarkaš kojeg je Greg Popović vinuo u zvezde bio je na meti publike u Frost Bank Centru. Nije se najbolje rastao sa Sparsima 2018. godine, a to mu navijači San Antonija izgleda nisu zaboravili. Kada je u drugoj četvrtini stao na liniju za slobodna bacanja, začuli su se zvižduci sa tribina. Iskusnom treneru domaće ekipe to je zasmetalo, te je napravio nesvakidašnji potez.

Izabrane vesti

Uzeo je Popović mikrofon kako bi se obratio prisutnima u dvorani.

"Izvinite na sekund. Da li bismo mogli da prestanemo sa zviždanjem kako bismo pustili ove momke da igraju? Imajte malo stila. Ovo nismo mi. Prestanite sa zviždanjem", rekao je legendarni trener.

Interesantno je da je publika u nastavku samo još glasnije zviždala, ali nije to imalo negativan uticaj na krilnog košarkaša. Štaviše, pre je proizvelo efekat kojeg se Popović i pribojavao.

"Mislim da svako ko zna bilo šta o sportu ne bi trebalo to da radi... Ne čačkajte mečku".

Prokomentarisao je čitavu situaciju i 32-godišnji Lenard.

"Dok god nisam u dresu Sparsa, verovatno će mi zviždati do kraja karijere. Tako je, kako je. Kao što sam više puta i rekao, oni su među najboljim navijačima u NBA i veoma su kompetitivni. Ali kada me sretnu na ulici ili u restoranu, to rade sa mnogo ljubavi. To je to", istakao je Kavaj.

Lenarda je San Antonio izabrao kao 15. pika na NBA draftu 2011. godine. Mnogima je promakao njegov potencijal, ali je pod Popovićevim vođstvom vrlo brzo zablistao i postao važan član ekipe. Osvojio je i šampionski prsten sa timom iz Teksasa 2014. godine, pre nego što se u trejdu preselio u Toronto 2018. Rastanak nije bio lep. Čak je i Popović pre pet godina istakao da Lenardu nedostaju liderske sposobnosti.

"Kavaj Lenard je veliki igrač, ali kod nas nije bio lider. To su bili Manu Đinobili i Peti Mils. Uvek će nam nedostajati Kavajev talenat, ali nije pokazao liderske sposobnosti dok je bio sa nama. To bi moglo da se promeni u njegovom razvoju, ali naši lideri su bili Manu i Peti, čak je i Lamarkus Oldridž preuzimao veliku odgovornost u tom delu", pričao je Popović 2018. i ubrzo izazvao reakciju Kavaja.

"Čuo sam za to. Smešni mi je, jer ne znam da li priča o poslednjoj godini ili ne, ali mislim da se neke stvari zaborave kada prestanete da igrate".


tagovi

Greg PopovićKavaj LenardSan AntonioSan Antonio SparsLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara