Ana Dabović (AFP)
Ana Dabović (AFP)

Poraz naših košarkašica u polufinalu: Pobeda nad Drim timom ostaće samo san

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 08:12

Evropske šampionke će sutra od 9 časova igrati meč za treće mesto

Sportski je nadati se. A naše košarkašice nadale se da bi u polufinalu mogle da naprave senzaciju i pobede ženski Tim snova. Ipak, ta nada nije dugo trajala, jer su osim uvodnih minuta Briana Stjuart, Su Bird i ostale WNBA zvezde sve vreme kontrolisale igru i rezultat - 79:59. Još u prvoj četvrtini su pojasnile evropskim šampionkama da će san o pobedi nad Drim timom potrajati bar do sledećeg okupljanja, na Svetskom prvenstvu.

-------------------------------

Izabrane vesti

SAD - SRBIJA 79:59

/25:12, 16:11, 17:16, 21:10/

Dvorana: Saitama arena. Sudije: Konde (Španija), Ju (Tajvan), Silva (Brazil).

SAD: Lojd 4, 3sk, 3as, Digins, Bird 8, 3sk, 4as, Etkins 4, Grej 14, Vilson 9, Sjuart 12, 10sk, Kolijer 5, Taurazi, Faules 2, 5sk, Čarls 6, Grajner 15, 12sk.

SRBIJA: Vasić 4, Čađo 6, Jovanović 5sk, Bruks 5, Butulija 8, Crvendakić, Anderson 15, Stanković, Dabović 4sk, Škorić 9, Dugalić 4, 10sk, Krajišnik 6.

-------------------------------

Do odlaska na veliko odmor koketirale su Amerikanke sa prednošću od 20 poena razlike, da bi polovinom treće deonice podigle rezultat na maksimalna 23 poena (53:30).

Nisu se izabranice Marine Maljković predavale, bez obzira što je pitanje finaliste bilo rešeno. Pokupale su u smiraj te deonice da se spuste bar do blizine jednocifrenog minusa. Činilo se da bi čak i mogle. Ali odmah su Amerikanke uzvartile i u poslednju četvrtinu su ušle sa komotnih 58:39, a ostatak je bio rutina...

Bez obzira na poraz, Srbija nema razloga da mnogo žali, jer iskreno ko je, posebno posle meča u grupnoj fazi koji su Amerikanke dobile takođe ubedljivo (88:69) očekivao da će baš naš tim biti prvi posle 29 godina koji je naterao američku selekciju na suze na najvećoj sportskoj smotri. Sonji Petrović, Jeleni Bruks, Ani Dabović i ostalim devojkama ostaje da se okrenu meču za treće mesto koji ih očekuje sutra (9 časova po srpskom vremenu) protiv poraženog tima iz drugog duela Francuska - Japan (danas 13 časova) i da na trijumfalan način, sa bronzanom medaljom oko vrata stave "potpis" na neverovatno leto koje su počela penajnjem na evropski tron.


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija Srbijetokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara