Luka Dončić (©Reuters)
Luka Dončić (©Reuters)

Portoriko se solidno držao protiv Litvanije, Dončić rutinski do 23 poena protiv Japana

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 11:17

Karl Entoni Tauns vodio Dominikansku Republiku do pobede nad Kanadom

Vrhunac pripremnih utakmica pred start Mundobasketa gura učesnike da polako otkrivaju karte, mada je jasno da ćemo ono pravo videti tek kada počne grupna faza.

Portoriko se solidno, čak i vrlo dobro nosio protiv favorizovane Litvanije, koja je slavila rezultatom 93:80 (25:22, 26:18, 17:20, 25:20).

Izabrane vesti

Nisu Litvanci isti tim bez Domantasa Sabonisa, ali se verovatno očekivala ubedljivija pobeda. Ali je Kazis Maksvitis još skrivao pravu taktiku i najjači tim videćemo već na startu prvenstva, ali su se Portorikanci posle debakla u Beogradskoj areni podigli i odigrali daleko bolji meč.

Posle uravnotežene prve deonice, Litvanci su preuzeli kontrolu zahvaljujući Jonasu Valančijunasu koji je bio nezaustavljiv u reketu. Meč je završio sa dabl-dablom od 20 poena i 11 skokova za 19 minuta. Rokas Jokubaitis ga je ispratio sa 14, a Ignas Brazdeikis sa 11 poena. Kod Portorika Džordan Hauard je ubacio 18, a Ismael Romero 11 poena.

Luka Dončić je vodio Sloveniju do lagane pobede nad Japanom (103:68) uz rutinska 23 poena. Prva violina Dalasa i naših daljih komšija bila je na dobrom putu ka novom tripl-dablu, ali je stao na “samo“ sedam asistencija i skokova. No, za sve to trebalo mu je 28 minuta.

Domaćin se držao samo tokom prve deonice, već do poluvremena bilo je 14 razlike, da bi u trećoj četvrtini prednost Slovenaca otišla na 27 poena (77:50). Ekipa Aleksandra Sekulića je u drugom poluvremenu odbranom slomila otpor rivala, pa je do kraja serijom 17:0 konačna distanca između dve ekipe bila maksimalnih 35 poena...

Karl Entoni Tauns je bio prva figura iznenađujuće pobede Dominikanske Republike nad Kanadom rezultatom 94:88 (27:26, 21:21, 18:19, 28:22). As Minesote vratio se u reprezentaciju posle deset godina i vodio potencijalnog rivala Srbije do pobede. Susret je završio sa 20 poena, uz tri trojke iz pet pokušaja, te šest skokova.

Utakmicu su odlučili detalji, a upravo je Tauns ubacio možda i ključne poene kojim je odveo svoju ekipu na +5 (91:86) uz 19 sekundi na semaforu.

El Džej Figeroa je duel završio takođe sa 20 poena, dok je Anhel Delgado skupio 10 poena i 12 skokova. Kanada jeste odmarala praktično sve svoje zvezde u drugom poluvremenu, pa trijumf Dominikanaca treba uzeti sa rezervom. Lu Dort je imao 13, Trej Bel Hejns 12, a Dilon Bruks i Ar Džej Beret po 10 poena. Beret i Šaj Gildžes Aleksander proveli su na terenu po 13 minuta.

Podsetimo, Srbija u nedelju od 13.30 po srednjoevropskom sledi pripremni meč sa Kinom, a zatim dan kasnije od 14 časova sa Brazilom. Oba meča možete pratiti na kanalima RTS.


tagovi

Luka DončićJonas ValančijunasKarl Entoni Taunskošarkaška reprezentacija Slovenijekošarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara