Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Poruka Boriše Simanića: Momci, dobro sam! Pobedite

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 00:55

Dan je počeo porukom koju su svi čekali

Momenat kada je Boriša Simanić završio u bolnici posle udarca koji je dobio na meču protiv Južnog Sudana je mogao u potpunosti da slomi sve u srpskoj reprezentaciji. Malo ko je uopšte spavao ovih dana u taboru Orlova u Manili zbog druga koji je u bolnici, poslebno posle informacije da je Simaniću oklonjen bubreg. Ipak, herojski stav Boriše se preneo se na ekipu, njegova poruka je podigla Orlove pred četvrtfinalni meč sa Litvanijom, a svi smo bili svedoci kako je ona protekla. Potpuna dominacija Srbije i odlazak u polufinale.

Koliko je bila bitna Borišina uloga u svemu ovome, otkrio je Bogdan Bogdanović posle utakmice u razgovoru za Sport Klub.

Izabrane vesti

"Boriša je ustao jutros i poslao nam prvu poruku otkako je u bolnici. Samo je napisao: "Momci, ja sam dobro. Pobedite danas". On je deo ovog tima, ceo ovaj turnir je za njega. Pored svega što mu se desilo on je imao snage da nam pošalje tu poruku. Nismo spavali zbog njega", rekao je Bogdanović.

Koliko je sve ovo značilo Bogdanoviću koji je ubacio 21 poen, ali i ostalim momcima u dresu Srbije videlo se po ponašanju na parket. Svi su pucali od energije, nisu skidali osmeh sa lica.

Jedna od najboljih partija naše selekcije još od polufinala sa Australijom na Olimpijskim igrama 2016. godine.

"Bilo je teško na samom startu kada su krenuli da pogađaju, ali smo ostali mirni, verovali smo jedni drugima i na kraju smo uspeli".

Liderska uloga Bogdana Bogdanovića ne može da se zanemari.

"Ne znam šta da kažem. Hvala im na lepim rečima. Čast mi je što sam njihov kapiten, ali iskreno mi se svi družimo, svi smo kao braća pa se ni ne osećam kao neki kapiten", uz osmeh zavšava Bogdanović,


tagovi

Bogdan BogdanovićBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara