Panajotis Vasilopulos
Panajotis Vasilopulos

Poruka iz Grčke: Srbija nam je pravila probleme u prošlosti, baš su jaki

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 13:14

Panajotis Vasilopulos se nada pobedi

Bliži se vreme novih reprezentativnih akcija i nastavka kvalifikacija za Svetski kup u Kini naredne godine. Košarkaše Srbije čeka nimalo lak posao, jer će na početku drugog kruga imati i prvo veliko gostovanje – Grčkoj na Kritu (13. septembar, 20.00).

Orlovi na poznato grčko ostrvo putuju u najjačem sastavu iz dosadašnjih kvalifikacija, jači za praktično sve evroligaške vedete, plus dve NBA mašine – Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu.

Izabrane vesti

Upravo zato iskusni krilni košarkaš Panajotis Vasilopulos poziva saigrače na veliki oprez i ozbiljan pristup utakmici koja je od velikog značaja za obe selekcije. Ponajviše zbog toga što je prošlo više od četiri godine otkako su Heleni poslednji put nadigrali Orlove, bilo u prijateljskim susretima ili na velikim takmičenjima.
"Želimo obe pobede iz ove runde kvalifikacija, jer onda ćemo sigurno obezbediti prolaz na Mundobasket", uverava Vasilopulos, s obzirom da Grčka iz prvog kruga nosi svih šest pobeda.
"Znamo da će Srbija i Gruzija biti jači za igrače iz NBA i Evrolige. Srbija nam je posebno pravila velike probleme u prošlosti. Zato nam je ta utakmica važna, da vidimo gde smo i da pokažemo da možemo da pobedimo".

Zato Vasilopulos nema dilemu – prevagu će odneti tim koji bude imao više koncentracije...
"Ovakav tip utakmice zahteva više pažnje i opreza, koncentracije i snage. Dvorana u Heraklionu nam odgovara, navijaču su nas prihvatili i daju nam veliku podršku, zato se svi radujemo utakmicama tamo".

Srbiju posle gostovanja Grčkoj čeka i susret sa Estonijom u Beogradu, a taj meč se igra 16. septembra.

Foto: FIBA Basketball


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019košarkaška reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara