Poruka iz Južnog Sudana: Molimo se za Borišin brz oporavak

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 20:15

Osudili su i uznemirijućem poruke Nuniju Omotu

Mundobasket na Filipinima je doneo najteže momente u karijeri srpskom reprezentativcu Boriši Simaniću.

Nakon meča protiv Južnog Sudana u grupnoj fazi u kojem je dobio jak udarac, naš košarkaš je dva puta operisan i lekari u Manili su morali da mu odstrane bubreg kako bi mu sačuvali zdravlje.

Izabrane vesti

Povredu Simanića je izazvao udarac sudanskog reprezentativca Nunija Omota, zbog kojeg su se večeras oglasili on i njegov matični Savez.

“Košarkaški savez Južnog Sudana obavešten je o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usled incidenta koji se dogodio na prošlonedeljnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. U duelu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Sudije su pregledale snimak incidenta odmah nakon što se dogodio i nije utvrđeno da je Omot napravio prekršaj. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Okolnost je bila nenamerna i nesrećna”, navode iz Saveza Južnog Sudana.

Iz KS Južnog Sudana ističu i da je njihov košarkaš bio meta rasizma i uznemiravanja nakon situacije sa Simanićem.

“Federacija bi se dodatno pozabavila rasizmom i uznemiravanjem koje je pretrpeo igrač Nuni Omot nakon što su se pojavile vesti o ovom žalosnom razvoju događaja. Osuđujemo bilo kakav rasizam usmeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznat da spaja jude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Borisi Simaniću”, navode iz KS Južnog Sudana.

Nuni Omot je takođe izrazio tugu zbog svega što se desilo i poslao poruku podrške Simaniću.

“Duboko sam tužan zbog vesti o Simanićevoj povredi. Kao sportista, iz prve ruke razumem težinu njegove situacije i duboko mi je žao što se to dogodilo. Nijedan igrač ne bi trebalo da prolazi kroz to. Molim se za Simanićev oporavak i brz povratak na teren”, rekao je Nuni Omot.


tagovi

Boriša SimanićMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara