Marko Simonović i Marko Simonović (©ABA LIGA / Mega Bemax, Ivica Veselinov)
Marko Simonović i Marko Simonović (©ABA LIGA / Mega Bemax, Ivica Veselinov)

Poruka iz Ljubljane: Jedan Simonović ima opciju izlaska iz ugovora, a drugi da se vrati iz Mege

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.05.20. | 14:26

Sportski direktor Sani Bečirovič o planovima za novu sezonu

Regionalne košarke definitivno neće biti do jeseni, a još i pre nego što je doneta zvanična odluka o poništavanju sezone, Cedevita Olimpija na čelu sa trenerom Juricom Golemcem počela je rekonstrukciju ekipe i pripreme za novu sezonu.

Veliki broj igrača napustio je Ljubljanu, a stigli su Kendrik Peri iz Mega Bemaksa, te Alen Hodžić iz Primorske. Po rečima sportskog direktora Zmajčeka Sanija Bečiroviča, to je tek početak.

Izabrane vesti

“Peri je izuzetna osoba i jako dobar igrač koji će definitivno biti produžena ruka trenera Golemca na parketu. Dokazao se već kao igrač Nižnjeg i sada u Megi. Na svim stranama mogli smo da čujemo samo lepe reči o Kendriku, o tome kakav je na terenu i van njega. Navijači će već dobro pamte, jer je postigao 27 poena u Tivoliju“, priča Bečirović za portal kosarka.si i nastavlja:

“Više puta smo istakli da želimo da kompoziciju našeg tima čine slovenački igrači. Želimo da budemo klub koji će razvijati domaće igrače. Naš je cilj da Sloveniji obezbedimo što više budućih reprezentativaca iz Cedevite Olimpije“.

U sezoni koja je zvanično poništena Cedevita je bila na granici plej-of zone i u poslednjem kolu trebalo je da se vidi da li će Zmajčeki ili Mornar u borbu za titulu... Doduše, kompletna sezona bila je turbulentna.

“Možemo da budemo zadovoljni sezonom. Naravno, ne potpuno, ali smo sada u mogućnosti da naučimo na našim greškama. U ABA ligi smo bili pri vrhu tabele, borili smo se u finalima više takmičenja, tako da mogu da kažem da smo delimično ispunili cilj“, kaže Bečirovič i dodaje:

“U Evrokupu, nažalost, propustili smo našu šansu na gostovanju Nanteru da se plasiramo u TOP 16 fazu, uprkos lošem početku serzone. Nažalost, ni Kup nismo uspeli da osvojimo, trofej je uzela Primorska vrlo zasluženo. Bilo je to u vreme po dolasku novog trenera i još nekih novih igrača bili smo dugo u fazi upoznavanja, a svi znamo da je Kup specifično takmičenje“.

Cedevitu su poslednjih dana i sedmica napustili Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Majk Cirbes, Dominik Artis, Domen Bratož, Mirko Mulalić, Saša Zagorac i Martin Krampelj, a slovenački mediji navode da su statusi još nekih igrača zamrznuti...

“U sadašnjoj situaciji je potrebno doneti važne odluke, za kojima posle ne smemo da žalimo. Želim da se zahvalim svim igračima s kojima smo postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje i zbog svega što su uradili za klub. Svi smo se našli u novoj situaciji i mogu da kažem da su se svi poneli kao najveći profesionalci. Sezoan za nama je bila jako zahtevna s nekoliko tački gledišta“.

Navijače Cedevite Olimpije najviše je zanimalo ovih dana – da li će Kodi Miler Mekintajer ostati ili ne?

“Kodijev ugovor je istekao. Znamo da Kodi želi da napravi sledeći korak u karijeri i da cilja viši nivo košarke. Verujem da ćemo ga gledati u Evroligi, ili bar u timovima koji će se boriti za titulu u Evrokupu. Imao je sjajnu sezonu kod nas, ponašao se veoma dobro“.

Srpski reprezentativac Marko Simonović je i dalje papirološki na pozajmici u Unikahi, a za njega je zainteresovana i Crvena zvezda...

“Imamo s njim opciju da produžimo ili raskinemo ugovor na kraju sezone. Zavisno od toga kakav ćemo budžet imati, videćemo da li će Marko nositi dres našeg kluba i naredne sezone“.

Cedevita na raspolaganju ima još jednog Marka Simonovića, ali centra Mega Bemaksa. Mladi Crnogorac imao je odličnu sezonu u Megi, gde je bio jedan od najboljih igrača...

“Mali Simonović se razvija kao pozajmljeni igrač Mege. Prošlog leta smo s Megom dogovorili dvogodišnju pozajmicu. Marko ne krije želju da se oproba u Letnjoj ligi, već je podneo prijavu. Ako ne bude izabran u NBA, razgovaraćemo s čelnicima Mege da se vrati u Cedevitu“.

Operacija “Kupujmo domaće“ – šta je na rafovima?

Šta očekivati za narednu sezonu posle pandemije virusa korona?

“Moramo da budemo oprezni u ovim vremenima i da vidimo kako će ova pandemija uticati na sve segmente našeg života. Od toga će zavisiti i naše ambicije u novoj sezoni. Ne želimo da pričamo o očekivanjima, jer se ova sezona tek sad zvanično okončala. Ostaćemo ambiciozni, ali u okvirima naših mogućnosti i sastava koji budemo uspeli da sastavimo. Imamo dovoljno vremena. Treba sačekati prvo da se život vrati u normalu kako bismo mogli da sagledamo sve aspekte i razmišljali o budućnosti“.



tagovi

Cedevita OlimpijaMarko SimonovićKendrik Peri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara