Kristaps Porzinigs (Reuters)
Kristaps Porzinigs (Reuters)

Porzingis napustio Dalas, Dončić dobija pomoć spolja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 20:53

Dvojica Letonaca se rotiraju

Veliki trejd poslednjrg dana prelaznog roka su obavili Vašington i Dalas.

Letonski centar Kristaps Porzingis je očigledno izgubio sve kredite u Teksasu i klub je rešio da ga trejduje. Ceo dan su Maveriksi pokušavali da nađu odgovarajuće rešenje i trejduju Porzinigsa da bi na kraju uspeli da postignu dogovor sa Vašingtonom. Letonac se seli u ekipu Vizardsa, dok u suprotnom smeru idu odlični plejmejker Spenser Dinvidi i Porzingisov zemljak Davis Bertans. Obojica važe za dobre šutere i predstavljaće i više nego solidnu podršku Luki Dončiču u šutu spolja. A očekuje se i dolazak Dončićevog zemljaka Gorana Dragića koji je večeras trejdovan u San Antonio iz Toronta.

Izabrane vesti

Da bi napravio mesto Porzingisu, Vašington je pre toga trejdovao startnog centra Montrezla Herela u Šarlot u zamenu za Iša Smita i Vernona Kerija iz Šarlota koji će teško uspeti na nadoknade odlaske Bertansa i pogotovo Dinvidija. Pored Porzingisa, Vizardsi su od Dalasa dobili i pik druge runde.

Porzingis je u Dalas došao pre tri godine posle velikog trejda sa Njujorkom. U prvoj sezoni je došao do plej-ofa, blistao u „balonu“ u Orlandu ali se u plej-of seriji protiv Klipersa povredio i morao na operaciju menisukusa. I sledeće sezone u plej-ofu je podbacio i postao predmet podsmeha pa se još tada šuškalo da bi mogao da bude trjedovan.

Ove sezone kod Džejsona Kida mu se minutaža smanjila ali je i pored toga bio drugi strelac tima sa skoro 20 poena po meču. Ipak, u Dalasu je očigledno izgubio poverenje i na kraju je trejdovan.


tagovi

Kristaps Porzingis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara