Kori Higins (©Star Sport)
Kori Higins (©Star Sport)

Posle Crvene zvezde, Higins simultankom rešio i Klasiko u Madridu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 23:10

Izjednačen derbi španske košarke do poslednje četvrtine u kojoj je šuter Barselone zablistao zajedno sa raspoloženim Laprovitolom - 87:78

Trojka Nikole Mirotića u Beogradu koja nije smela da važi pošto je gazio aut liniju najavila je produžetak u kojem je Crvena zvezda ipak morala da položi oružje pred Barselonom. Mirotić jeste odveo taj meč u dodatnih pet minuta, ali je onda na scenu stupio Kori Higins sa sedam od 15 poena čime je potpisao trijumf Barselone. Vrsni Amerikanac otišao je u prvom ligaškom Klasiku korak dalje pošto je praktično sam svojim hicima presudio Realu u Madridu i dobio meč koji je bio izjednačen više od 30 minuta - 87:78.

Higins je najveći derbi španske košarke završio sa 18 poena, jednim manje od Nika Laprovitole kome takođe idu velike zasluge za pobedom kojom su se dva giganta izjednačila na tabeli ACB lige.

Izabrane vesti

Argentinac je susret završio sa šest asistencija, ali mnogo je važnije ono što je zajedno sa Higinsom radio u poslednjoj deonici. Zajedno su skupili čak 22 poena uz tri trojke! Higins je zabeležio 14 poena u poslednjem desetominutnom intervalu i uspeo da promaši jedno slobodno bacanje, dok ga je Laprovitola ispratio sa još devet poena. Da budem precizni, gotovo da su njih dvojica postizali koševe za Barselonu u poslednjoj deonici, pošto je još samo Nikola Kalinić ubacio dva poena. Nije neočekivano to što su Higins i Laprovitola sve preuzeli na sebe, pošto su još tokom meča pokazali da su i te kako raspoloženi za nadigravanje sa najvećim protivnikom.

Do te poslednje četvrtine malo šta je razdvajalo dve ekipe. Ni u jednom trenutku susreta razlika nije bila veća od sedam poena. Sve do završnih deset minuta kada su Higins i Laprovitola pogađali ono što domaćin nije. Edi Tavares je u finišu bio sveden na samo pet poena, iako je ukupno imao 19. Džanan Musa i Serhio Ljulj ostali su na po dva poena, Serhio Rodrigez nije ni ulazio na parket u finišu, tako da Real nije imao šta ni da traži protiv raspucanog tandema Barselone.

Listu strelaca popunili su Nikola Mirotić sa 12 i Jan Veseli sa 11 poena. Nikola Kalinić odigrao je raznovrsno sa devet poena, osam skokova, četiri asistencije i jednom “krađom“ za 24 minuta. Real je i ovu utakmicu igrao bez Rudija Fernandeza i Adama Hange, dok je Mario Hezonja odigrao verovatno najslabiji meč u dresu Blankosa pošto je ubacio samo jedan poen.

Barsa je sada stigla do sedam pobeda u proteklih osam mečeva u svim takmičenjima. Real, koji naredne sedmice gostuje Crvenoj zvezdi, vezao je drugi poraz...



tagovi

KK BarselonaKK Real MadridKori HiginsNikolas LaprovitolaNikola KalinićSerhio LjuljValter TavaresGeršon JabuseleDžanan MusaNikola MirotićJan Veseli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara