Džejson Kid (AFP)
Džejson Kid (AFP)

Posle decenije ponovo na mestu uspeha: Kid preuzima kormilo Dalasa

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.06.21. | 21:23

Niko Herison će biti generalni menadžer, šansa za Marjanovića da se nametne

Dogovor je pao. Džejson Kid će biti naslednik Rika Karlajla koji je pre nedelju dana napustio kormilo Dalas Meveriksa, a na mesto generalnog menadžera doći će Niko Herison, dugogodišnji izršni direktor u kompaniji Najki. Posle Bruklina i Milvokija legendarnom plejmejkeru će ovo biti treći samostalni trenerski angažman, a prethodne dve sezone proveo je na mestu pomoćnika u Los Anđeles Lejkersima.

Prema navodima ESPN-a, Kid je obavio preliminarni razgovor sa nekadašnjim saigračem Džej-džej Bareom koji bi trebalo da postane deo stručnog štaba. Pred Kidom je ozbiljan izazov jer menja čoveka koji je sa 13 uzastopnih sezona i 555 utakmica na klupi Dalasa postavio rekord franšize.

Izabrane vesti

Nekadašnja tripl-dabl mašina vraća se u klub u kojem je 2011. došao do jedinog šampionskog prstena, a pritom će imati priliku da sarađuje sa još jednim tripl-dabl specijalistom, Lukom Dončićem. Tu je naravno i reprezentativac Srbije Boban Marjanović koji će imati priliku da se nametne kod novog trenera, jer je kod prethodnog tek pred kraj sezone počeo da dobija veće povrenje.


tagovi

Džejson KidDalas Meveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara