Samuele Mikoli (©fiba.basketball)
Samuele Mikoli (©fiba.basketball)

Posle Partizana i Zvezda ispala iz trke za finale kvalifikacionog turnira Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 14:57

Mega jedina u igri, ali mora da razbije Barselonu

Partizan je posle teškog poraza od Barselone ostao bez šansi da se plasira u finale kvalifikacionog ANGT turnira juniorske Evrolige u Beogradu. A sada je i Crvena zvezda izgubila nadu da iz dvorane Aleksandar Nikolić može da rezerviše kartu za Berlin i završnicu takmičenja. Olimpija Milano je posle Next Generation tima i crveno-belih, savladala i Makabi iz Tel Aviva 89:81, te je sa maksimalnim učinkom 3-0 obezbedila prvo mesto u Grupi A.

Od tri srpska predstavnika, jedino je u igri ostala Mega. Ko bi to rekao posle poraza 91:59 od Partizana na premijeri? Ipak, biće potrebno i izabranicima Dragoljuba Avramovića čudo, jer moraju da poraze Barselonu sa makar 34 razlike ili da se nadaju pobedi Hapoela protiv crno-belih, te bi u tom slučaju pobednika duela između Katalonaca i Mege otišao dalje, nevezano za razliku (19.00).

Izabrane vesti

Prava šteta što su šanse da Srbija ima predstavnika u finalu veoma male u ovom trenutku, ali takav je sistem takmičenja i kiksevi se ne praštaju.

Samuele Mikoli je briljirao u trećoj pobedi italijanskog tima sa 24 poena i po šest skokova i asistencija (indeks 24), a odličan je bio i Zvezdin dželat Denis Badalau sa 19 poena i sedam uhvaćenih lopti (indeks 22). Ispratili su ih Dijego Garavalja sa 12 poena (indeks 20) i Akile Lonati koji je bio na pragu dabl-dabla sa 10 poena i osam skokova.

Makabi se dobro držao, bio u igri do samog kraja, ali čii se da je prečesto pokušavao da završi napade šutem za tri. Samo šest puta je bio uspešan iz čak 30 pokušaja. Omer Majer je bio daleko najbolji u poraženoj ekipi i malo mu je nedostajalo za tripl-dabl, pa čak i za kvadrupl-dabl: 23 poena, devet asistencija, osam skokova i šest ukradenih lopti (indeks 26). Jaron Goldman je postigao poen manje (indeks 16), ali niko više u ekipi iz Izraela nije došao do dvocifrenog učinka.

Crvena zvezda će tako imati priliku da pobedom protiv Next Generation tima (15.00) overi drugu poziciju u Grupi A, a samim tim i plasman u borbu za treće mesto na "Marko Ivković" turniru.

Raspored kvalifikacionog ANGT turnira:

Petak 1. mart:

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 82:71

Olimpija Milano – Next Generation tim 75:68

Partizan – Mega 91:59

Barselona – Hapoel Tel Aviv 90:54

Crvena zvezda – Olimpija Milano 90:97

Makabi Tel Aviv – Next Generation tim 95:90

Subota 2. mart:

Mega – Hapoel Tel Aviv 89:66

Partizan – Barselona 55:89

Olimpija Milano – Makabi Tel Aviv 89:81

15:00 Next Generation tim – Crvena zvezda

17:00 Hapoel Tel Aviv – Partizan

19:00 Barselona – Mega

Nedelja 3. mart:

10.00 - sedmo mesto

12.00 - peto mesto

14.00 - treće mesto

16.30 - finale


tagovi

Olimpija MilanoKK Makabi Tel AvivKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetJuniorska EvroligaANGT

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara