Foto FIBA
Foto FIBA

Posle Žalgirisa Čanak držao čas košarke i Ritasu, Gagić brojao do 19

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.12.20. | 20:07

Ritas upisao sedmi uzastopni trijumf u domaćem šampionatu

Ne ide Lijetkabelisu u grupi smrti u Evrokupu. Ali zato ekipa Nenada Čanka savršeno gazi u nacionalnom šampionatu. Posle Žalgirisa 3. kolu, Lijetkabelis je uzeo skalp i drugom najznačajnijem timu u Litvaniji - Ritasu - 78:59.

I ne, nisu gosti iz Viljnusa igrali desetkovani, već u najjačem sastavu, sa Endrjuom Gaudlokom (bez poena), Morisom Ndurom (25 poena, 8 skokova) i Rajanom Botrajtom (4 poena). Međutim, Đorđe Gagić koji je nastavio sa odličnim partijama (19 poena, 6 skokova), Gitis Masijulis (19 poena) i Vitenis Lipkevičijus (14 poen) od druge deonice sve vreme držali Ritas na bezbednom rastojanju. Na kraju su ubedljivo trijumfovali i učvrstili se na drugoj poziciji.

Izabrane vesti

"Očigledno je da Ritas još trpi posledice od povreda pojedinih igrača i korona virusa. Ali, i mi smo bilo u sličnoj situaciji. Nažalost to je realnost. Pokazali smo odličnu energiju, dobru koncentraciju, posebno u odbrani. Uspeli smo da zadržimo njihove glavne igrače", sumirao je trener Lijetkabelisa kome je ovo sedma uzastopna pobeda u nacionalnom šampionatu.


tagovi

Nenad ČanakĐorđe Gagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara