Još jedna utakmica za kraj sezone (©MN press)
Još jedna utakmica za kraj sezone (©MN press)

Poslednja stanica klupske sezone: Zvezda u 78. meču traži 47. pobedu za savršeni kraj

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.06.21. | 09:35

Zavesa bi bila spuštena sa 60 odsto uspešnosti, Mega ima šansu da napravi istorijski uspeh

Stigli smo na poslednju krivinu klupske sezone u srpskoj košarci. Posle više od osam meseci u kojima su se prožimale pomešane emocije, osećaj neizvesnosti zbog pandemijskog stanja i gde se cela planeta našla u (ne)milosti najveće pošasti modernog doba, došlo je vreme da se spusti zavesa i u poslednjoj utakmici sezone razreši i to konačno pitanje - ko će postati šampion Srbije?

Crvena zvezda u dvorani Aleksandar Nikolić čeka Megu (TV Arenasport, 20.30) u završnom činu najkraćeg izdanja srpskog prvenstva. U 78. utakmici osvajač duple krune nada se 47. pobedi čime bi se na najlepši mogući način zatvorila sezona gde bi kao jedina mrlja ostao rezultat u Evroligi. Ali, kao osvajači Jadranske lige izabranici Dejana Radonjića dobili su mogućnost da značajno poprave utisak.

Izabrane vesti

20.30: (1,17) Crvena zvezda (20,0) Mega (5,50)

Za Megu 13. jun 2021. godine mogao bi da ostane zlatnim slovima upisan kao dan najvećeg uspeha u klupskoj istoriji. Osvajanje Kupa Radivoja Koraća i finale Jadranske lige 2016. zasad su vrhunac koji je Mega dostigla u rezultatskom smislu pod komandom Dejana Milojevića. Njegov naslednik Vlade Jovanović već je oblikovao najveći Megin uspeh u Superligi samim plasmanom u finale, a posle onako kvalitetnog izdanja centarskog tandema Filip Petrušev - Marko Simonović, ovaj mladi sastav ima čemu da se nada na parketu Crvene zvezde.

U danu poslednje utakmice sezone Dejan Radonjić nema potpuno jasnu sliku ko će moći da odigra majstoricu. Kori Volden je već završio sezonu, dok su stanja Džordana Lojda i Alekse Uskokovića još upitna. Male su šanse da će neko od njih dvojice moći da pomogne ekipi, mada nije isključeno da će bar jedan uspeti da stisne zube i odigra još taj jedan susret.

“Želimo trofej i moramo pronaći energiju za još jedan meč u ovoj sezoni! Svaki glas sa tribina, bez obzira koliko ljudi bude bilo u hali, biće nam motiv više da prevaziđemo ogromne probleme. U ovom trenutku ne znamo ko će biti spreman za utakmicu“, izjavio je Dejan Radonjić i zatim se još jednom vratio na prošli susret:

“Izuzetno loša prva četvrtina je uticala na dalji tok utakmice u petak. Mega je pokazala kvalitet i talenat i u tom meču, sa druge strane, apsolutno sam svestan potrošnje kod naših igrača, i još svesniji problematike koju izazivaju brojne povrede“.

Košarkaši Mege (©MN press)Košarkaši Mege (©MN press)

Za razliku od Crvene zvezde, u Megi problema sa povredama - nema. I to je prednost koju će Vlade Jovanović i njegovi izabranici pokušati da materijalizuju.

“Oba tima su prikazala dva različita lica u ove dve utakmice. Bliža pobedi će normalno biti ona ekipa koja u trećem susretu bude bliže onoj utakmici u kojoj je igrala dobro, Zvezda u prvoj i mi u drugoj. Ono što je Zvezda dobro radila u prvoj, mi smo radili dobro u drugoj utakmici, tu pre svega mislim na skok u napadu. Mislim da će treća utakmica biti odlučena u tim radnim segmentima, odbrana, kontrola skoka, kontakt i kontrola trčanja protivničke ekipe. Ja se nadam da ćemo da budemo fokusirani jer će utakmica posle duge i naporne sezone, po svim aspektima biti jako zahtevna, kako fizički, tako i psihički“, poručio je Jovanović.

Plejmejker Mege Jovan Novak ističe da njegova ekipa mora da bude fizički i psihički spremna, kao što je bila u drugoj utakmici.

“Mislim da smo napravili sjajan rezultat, uspeli smo u finalu da izborimo majstoricu sa evroligaškom ekipom kao sto je Zvezda. Moramo da budemo fizički i psihički spremni za majstoricu, kao što smo bili u drugoj utakmici. Ako odgovorimo čvrstinom na kontakt igru Zvezde, verujem da možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu“.

Od osamostaljenja Srbije majstorica se u finalu igrala samo 2009. godine. Tada je Partizan imao prednost domaćeg terena i na kraju je savladao Crvenu zvezdu nošen odličnim igrama Novice Veličkovića.

Utakmica između Crvene zvezde i Mee igraćese uz prisustvo publike, što je klub s Malog Kalemegdana potvrdio u zvaničnoj najavi majstorice.

UČINAK CRVENE ZVEZDE U SEZONI 2020/21

Jadranska liga - ligaški deo: 23-3;

Jadranska liga - plej-of: 5-3;

Evroliga - ligaški deo: 10-24;

Kup Radivoja Koraća: 3-0;

Superliga Srbije - plej-of: 5-1.

--------------------------------------

UKUPNO: 46-31.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK MegaDejan RadonjićVlade JovanovićKošarkaška Superligafinale Superlige

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara