Vasilije Micić i Marko Gudurić (©Shutterstock)
Vasilije Micić i Marko Gudurić (©Shutterstock)

Poslednji spisak evrokvalifikacija: Gudurić i Micić napadaju Švajcarsku

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 09:44

Debituje Filip Petrušev, vraćaju se Miroslav Raduljica i Ognjen Jaramaz, iz Crvene zvezde nema nijednog igrača

Marko Gudurić i Vasilije Micić napašće Švajcarsku 21. februara u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evrobasket 2022. godine, saopšteno je na sajtu Košarkaškog saveza Srbije! Takođe, u nacionalni tim se vraća i Miroslav Raduljica koji je propustio prethodni "prozor" FIBA zbog ograničenja putovanja koje su uvele kineske vlasti kako bi smanjile rizik od virusa korona.

 Ovakav rasplet najavio je Mozzart Sport pre nešto više od nedelju dana, a čelnici KSS zajedno su sa selektorom Igorom Kokoškovim uspeli da iskoriste uticaj kako bi pre svega Efes pustio Micića, pošto je lakši deo posla bio da se Gudurić priključi ekipi.

Izabrane vesti

Pošto se Evroliga igra u terminu utakmice protiv Gruzije 19. februara, Micić i Gudurić neće se staviti na raspolaganje timu, baš kao ni selektor Kokoškov koga baš tog dana čeka meč protiv Albe u Istanbulu. Efes dan ranije dočekuje Olimpijakos.

Veliko pojačanje za Dejana Milojevića protiv Gruzije biće Filip Petrušev! Statistički najkorisniji i ujedno najbolji igrač Jadranske lige našao se na spisku i ovog puta ne bi trebalo da bude nikakvih smetnji na putu debitantskog nastupa za reprezentaciju Srbije, pošto ga je u prošlom FIBA “balonu“ u Finskoj sprečio virus korona. U sastav Orlova se posle uspešnog oporavka od povrede vraća Ognjen Jaramaz.

Iz Crvene zvezde nema nikog, ali razlog ovakve odluke isključivo je vezan za nestabilnu zdravstvenu situaciju u redovima kluba s Malog Kalemegdana. Podsetimo, čak petorica igrača, plus tri člana stručnog štaba dobili su pozitivne kovid nalaze, a za još dvojicu su se čekali rezultati do srede uveče. Zato je u dogovoru sa Savezom Zvezda odlučila da zadrži ekipu na okupu, jer posle Kupa Radivoja Koraća dolaze utakmice u Jadranskoj ligi i Evroligi u gustom rasporedu.

Najveće iznenađenje na spisku svakako je Marko Luković iz Splita.

Vasilije Micić (Anadolu Efes)

Ognjen Jaramaz (Partizan)

Nikola Rebić (Nanter)

Nemanja Nenadić (FMP)

Aleksa Avramović (Estudijantes)

Danilo Anđušić (Burg)

Luka Ašćerić (Burg)

Marko Gudurić (Fenerbahče)

Nemanja Dangubić (Partizan)

Marko Luković (Split)

Dalibor Ilić (Igokea)

Marko Radovanović (FMP)

Miroslav Raduljica (Đeđang Lajons)

Filip Petrušev (Mega)

Dragan Apić (Budućnost)

Stefan Đorđević (FMP)



tagovi

Marko GudurićVasilije Micićkošarkaška reprezentacija SrbijeIgor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara