Dante Egzum (© Star Sport)
Dante Egzum (© Star Sport)

Poslednji uspon Partizan Mozzart Beta - preko Morače do vrha ABA lige

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 10:04

Ekipa Željka Obradovića večeras od 19 časova u Podgorici ima priliku da pobedom protiv Budućnosti obezbedi prvo mesto na tabli ABA lige

Stigli smo do samog kraja, ostao je još samo jedan meč za Partizan Mozzart Bet u ligaškom delu ABA lige pre nego što počnu borbe u plej-ofu regionalnog takmičenja, ali ekipa Željka Obradovića ne sme da se zaleće i krene previše da gleda ka narednom protivniku jer večeras je jedan od najbitnijih duela u čitavoj sezoni. Od 19 časova klub iz Humske ima priliku da uradi nešto izuzetno značajno, da obezbedi prvo mesto na tabeli, a samim tim i prednost domaćeg terena tokom čitavog plej-ofa.

Ustanovili smo da motiva crno-belima neće manjkati. Podgorica će biti i idealan poligon da se tim pripremi za ono o čemu navijači pričaju, a to su dueli protiv moćnog Real Madrida. Ipak, potrebno je ići korak po korak.

Izabrane vesti

Budućnost će biti iskorišćena da se naštimuju sve nišanske sprave, a da pritom čitav tim odigra na visokom nivou s obzirom na veliku važnost utakmice koja je prvobitno trebala da bude odigrana još u martu mesecu, ali je odložena zbog predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

Sada utakmica stiže u vrlo lošem momentu po Budućnost koja je promenila trenera. Podgoričani su završili Evrokup u osmini finala s obzirom da je Ulm rutinski došao do pobede u Nemačkoj, iako je Budućnost u prvom poluvremenu imala veliku prednost. Na to se onda nadovezao šokantan poraz od Borca u Podgorici. Nekoliko sati posle te utakmice, stiglo je saopštenje da se klub razilazi sa Vladimirom Jovanovićem koji više neće biti trener ekipe.

Nekoliko dana kasnije ponovo je stiglo novo saopštenje koje glasi da Budućnost ponovo preuzima Petar Mijović koji je svojevremeno napustio klupu pod nerazjašnjenim okolnostima.

Bez obzira na sve turbulencije u Budućnosti, Partizan ima jasan cilj, da nastavi sa nizom pobeda koji se proteže još od decembra prošle godine. Naime, poslednji tim koji je u ABA ligi uspeo da savlada Partizan je Cedevita u Ljubljani, od tada klub iz Humske melje sve pred sobom i sada su pred istorijskim momentom.

Naime, Partizan u Podgorici može da dođe do 16. uzastopne pobede u regionalnom takmičenju što bi bio novi klupski rekord koji je već izjednačen u prošlog kolu.

Poslednji put kada je ekipa Partizana nanizala 15 pobeda bilo je još 2007. godine kada je tim Duška Vujoševića dominantno došao do titule prvaka ABA lige.

Sada crno-beli imaju iste ambicije, ali još uvek su od ključnih utakmica. Protiv Budućnosti bi mogao da se napravi ozbiljan korak u tom smeru s obzirom da trijumf donosi prednost domaćeg terena tokom čitavog plej-ofa što će biti posebno značajnu u eventualnom finalu, a posebno ako protivnik bude Crvena zvezda koja i sama i dalje vreba prvo mesto posle sinoćnje pobede nad Mornarom.

Klub sa Malog Kalemegdana će preskočiti crno-bele na tabeli u slučaju kiksa, pa se iz tog razloga tim Željka Obradovića maksimalno sprema za ovaj okršaj večeras koji privodi kraj dešavanjima u regionalnom takmičenju, a onda naredne nedelje kreće ono pravo i najzanimljivije.

Borba za titulu i to na više frontova.


ABA LIGA - ODLOŽENE UTAKMICE

Četvrtak

Mornar - Crvena zvezda 65:87

/Glas 19 - Nedović 20/

Petak

19.00: (3,50) Budućnost (16,0) Partizan Mozzart Bet (1,35)

Nedelja

18.00: Mornar - Igokea

Ponedeljak

18.00: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Budućnost Podgorica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara