Nikola Kalinić (©Starsport)
Nikola Kalinić (©Starsport)

Potpisano: Kalinić nastavlja dugu tradiciju Srba u Barseloni

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.07.22. | 08:10

Najbolji igrač Crvene zvezde karijeru nastavlja u taboru katalonskog tima

Više nema dileme: Nikola Kalinić karijeru nastavlja u Španijii. Najbolji igrač ABA lige stavio je potpis na ugovor sa Blaugranom i tako stavio tačku na sagu oko njegove nove destinacije, koja je počela pošto je zatražio izlaz iz ugovora sa Crvenom zvezdom

Kalinić je četvrto pojačanje u ekipi Šarunasa Jasikevičijusa. Do sada su stigli Jan Veseli, Tomaš Satoranski i Oskar da Silva. Podsetimo da je Barselona morala preko Valensije kako bi se domogla Kalinića. Naime, Valensija je imala prava na srpskog internacionalca kada je u pitanju igranje u Španiji. Kada su se dva kluba dogovorila oko obeštećenja, trasiran je put do konačnog transfera.

Izabrane vesti

Pored svega pomenutog, Kalinić je posle okončane sezone u dresu Crvene zvezde odlučio da izađe iz ugovora kako bi olakšao sebi bilo koji transfer. Na kraju je pala odluka na Barselonu koja ponovo naredne sezone ima najveće ambicije. Pre svega osvajanje Evrolige. Srbin će biti bitan faktor u mašineriji trenera Jasikevičijusa.

Kalinić je peti Srbin u ovom milenijumu, posle Dejana Bodiroge, Koste PerovićaMiloša Vujanića i Stefana Pena koji je obukao dres Barselone. Prethodno, za katalonski klub igrali su Zoran Savić, Aleksandar Đorđević i Milan Gurović.


tagovi

Nikola KalinićKK Crvena zvezdaKK Barselona

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara