Potpisi širom Evrope: Vilijams Gos u Realu, Klaver se vratio na mesto uspeha, CSKA doveo ruskog centra

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.07.21. | 13:00

Pol Cipser i Ibrahima Fal Faje produžili ugovore, Džejson Grejndžer nadomak povratka u Baskoniju, Viltdžer stigao u Tenerife, Di Bost u Galatasaraj

Aktivnost na košarkaškoj pijaci širom Evrope sve je veća, pa tako potpisi padaju kao kruške.

Četvrtak, 03.00: (1,60) Milvoki (13,0) Finiks (2,60)

Izabrane vesti

Real Madrid je saopštio da je potpisao dvogodišnji ugovor s Najdželom Vilijams Gosom koji postaje četvrto pojačanje ovog leta. Kraljevski klub je već doveo Adama Hangu iz Barselone, te Tomu Ertela i Geršona Jabuselea iz Asvela. Vilijams Gos je prošle sezone igrao za Lokomotivu iz Krasnodara za koju je u Evrokupu imao 17,6 poena, 6,2 asistencije i 3,3 skoka na 43 odsto za tri poena. To mu je ujedno i najbolja sezona karijere, a posebno se istakao jer je pogađao velike šuteve u nekoliko važnih utakmica.

Samo nekoliko minuta ranije Valensija je potvrdila da je završila transfer Viktora Klavera iz Barselone posle isteka ugovora. Španski reprezentativac vratio se na mesto uspeha, u klub gde je počeo profesionalnu karijeru i proveo šest uspešnih godina pre trogodišnjeg boravka u Portlandu, te epizoda u Himkiju i Lokomotivi iz Krasnodara.

Klaver je kao poletni igrač Valensije osvojio Evrokup 2010. godine, kada je izabran za najboljeg mladog igrača takmičenja. Takođe je bio i šampion takmičenja u zakucavanjima na Ol staru ACB lige 2008. godine. Kao igrač Barselone je proveo pet godina u kojima je postao šampion ACB lige, te tri Kupa kralja, dok je sa Himkijem uzeo Evrokup 2015. godine. Klaver je sa Slepim miševima potpisao na tri godine.

Transfer upisujemo i u redovima moskovskog CSKA koji je angažovao centra Vladimira Ivleva. Reprezentativac Rusije iza sebe ima bogato iskustvo igranja u VTB ligi, a sa Armejcima je potpisao na godinu dana. Igrao je za moskovski Dinamo gde je započeo karijeru 2009, a posle dve godine prelazi u Parmu. Od 2016. je bio član Lokomotive iz Krasnodara do prošlog leta. Ivlev se potom vraća u Parmu gde je prošle sezone imao 4,9 poena, 4,3 skoka i 1,1 asistenciju u VTB ligi. Evroligu igra prvi put posle šest godina, a prethodno iskustvo u elitnom takmičenju imao je sa Nižnjim u sezoni 2014/15.

Minhenski Bajern odlučio je da zadrži Pola Cipsera s kojim je potpisao ugovor do juna 2024. godine. Nemački reprezentativac odigrao je najbolju sezonu karijere u kojoj je pomogao Bajernu da ispiše istoriju i plasira se u prvo četvrtfinale Evrolige. Sezonu je završio sa 9,1 poenom na gotovo 44 odsto za tri, uz još tri skoka na 39 utakmica u elitnom takmičenju. Nažalost, završnicu sezone propustio je zbog krvarenja u mozgu, pa je morao “pod nož“ u junu. Klub je ubrzo saopštio da se Cipser polako oporavlja od operacije, a u znak zahvalnosti zbog svega što je dosad uradio produžen mu je ugovor, kako je objašnjeno, bez obzira na to kada će da se vrati na teren.

Monako je odlučio da produži ugovor s Ibrahimom Falom Fajeom na još godinu dana, Kajl Viltdžer se vratio u špansku košarku i FIBA Ligu šampiona pošto je potpisao ugovor na godinu dana za Tenerife. Igrao je za Turk Telekom lposlednje dve godine, a prethodno iskustvo iz Španije mu je u Unikahi tokom sezone 2018/19. Di Bost je posle odličnih igara u Monaku dogovorio ugovor u Galatasaraju, iako je imao ponuda iz Evrolige. Sa Monakom je prošle sezone osvojio Evrokup gde je beležio 13,8 poena i 4,5 asistencija.

Na kraju, Eurohoops tvrdi da je Baskonija nadomak potpisivanja ugovora sa Džejsonom Grejndžerom koji je već igrao u Vitoriji od 2017. do 2020. godine. Saradnja bi trebalo da bude dogovorena na godinu, plus godinu.


tagovi

KK Real MadridKK Bajern MinhenKK ValensijaKK CSKA MoskvaNajdžel Vilijams GosViktor KlaverPol CipzerVladimir IvlevDžejson GrejndžerBaskonijaDi BostKK GalatasarajKajl ViltdžerKK Tenerife

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara