Alen Smailagić i Ognjen Dobrić (©Starsport)
Alen Smailagić i Ognjen Dobrić (©Starsport)

Povratak evroligaških igrača u reprezentacije? Fiba pomerila termine u novembarskom prozoru

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.09.22. | 11:31

To naravno ne znači da će svi oni i moći da se odazovu, ali ako bude volje...

Sukob traje već dugo, na nezadovoljstvo selektora, igrača, a ponajviše publike. Ali Fiba kao da je rešena da napravi prvi korak ka kompromisu sa Evroligom, pa je pomerila termine odigravanja utakmica u novembarskom reprezentativnom prozoru, sve kako bi igrači iz elitnih klubova mogli da se odazovu pozivima državnih timova.

Tako će Srbija umesto 10. i 13. novembra protiv Velike Britanije i Turske igrati 11. i 14. novembra. Dan razlike možda ne izgleda mnogo, posebno zato što Partizan 10. novembra igra evroligašku utakmicu sa Olimpijakosom, a Crvena zvezda 11. istog meseca protiv Fenerbahčea.

Izabrane vesti

E sad, ako bi i Evroliga mogla da učini ustupak pa da recimo svi igraju 10. novembra, tako bi košarkaši crveno i crno-belih – i ne samo njih – mogli da dobiju vremena barem za meč sa Turskom, ako već ne sa Velikom Britanijom.

Naravno, nije ovde u pitanju samo Srbija, već i sve druge evropske selekcije koje će u novembru nastaviti kvalifikacije za Mundobasket.

Jer tek da podsetimo, u desetom kolu Evrolige za 10. novembar zakazane su utakmice: ASVEL – Žalgiris, Olimpijakos – Partizan, Alba – Bajern, Makabi – Barselona i Real – Efes. Dan kasnije na programu su mečevi: Fenerbahče – Crvena zvezda, Panatinaikos – Baskonija, Valensija – Monako i Olimpija Milano – Virtus.

Mnogo je dakle zainteresovanih, a ne treba ni da ističemo: klubovi nemaju obavezu da puštaju košarkaše da igraju za reprezentacije.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeFIBA

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara