Stefan Jelovac (©AEK B.C.)
Stefan Jelovac (©AEK B.C.)

Povratak iz Japana: Stevan Jelovac i zvanično igrač AEK-a

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.08.21. | 12:24

Ugovor potpisan za narednu sezonu

Najavljeno odavno, sada i ozvaničeno. Stevan Jelovac se posle avanture na Dalekom istoku vratio u Evropu i zvanično potpisao jednogodišnji ugovor sa AEK-om.

Izabrane vesti

Uzbuđen sam što ću biti upisan u istoriji tako velikog kluba kakav je AEK. Znam gde sam došao. Bio sam na drugoj strani, protivnik dok sam igrao za Bamverg. Sad se radujem što ću nositi žuto-crni dres. Razgovarao sam sa trenerom Dedasom pre no što sam došao, rekao mi je šta želi od novog AEK-a, prvenstveno da stvori porodičnu atmosferu”, rekao je Jelovac nakon potpisivanja ugovora.

Jelovac je rođen 1989. godine u Novom Sadu, visok je 208 centimetara, a karijeru je počeo u Vizuri. Bio je i član Crvene zvezde pre no što se preko Mege otisnuo u inostranstvu. Branio je boje Antalije, Juve Kaserte, Lijetuvos Ritasa sa kojim je igrao i Evroligu, pa Saragose, Nižnjeg iz Novgoroda, Bamberga, Gazijantepa i na kraju Neofiniksa u drugoj ligi Japana.

Tamo je u proseku beležio 18,8 poena uz devet skokova, ali nije to ipak evropski nivo košarke. Naredne sezone Jelovac će igrati u Fibinoj Ligi šampiona.


tagovi

Stevan Jelovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara