Detalj sa proslave titule (©ABA LIGA - Dragana Stjepanović)
Detalj sa proslave titule (©ABA LIGA - Dragana Stjepanović)

Povratak Majka Cirbesa u sastav Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 19:58

Nemac je poslednji put bio na parketu pre četiri meseca

Odlazak jednog stranca iz redova Crvene zvezde pred završnicu Superlige Srbije povući će sa sobom povratak drugog legionara u sastav šampiona Jadranske lige.

Nejt Volters je uz dozvolu kluba otišao kući u SAD, a prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta mesto u sastavu crveno-belih dobiće i Majk Cirbes. Nemački centar poslednju takmičarsku utakmicu odigrao je 3. februara protiv Monaka u Beogradu, posle čega se više nije vraćao u sastav zbog povrede kolena zbog koje je bio na intervenciji.

Izabrane vesti

Petak, 21.00: (1,70) Virtus Bolonja (14,5) Olimpija Milano (2,30)

Dejan Radonjić ga je držao u posebnom režimu treninga, kako bi Cirbes sačuvao mišićni tonus i oporavio se od nezgodne povrede i same intervencije, ali je sve vreme bio uz ekipu. U civilu je posmatrao utakmice kraj klupe Crvene zvezde i neretko delio savete saigračima, bodrio ih na putu do odbrane regionalne titule.

Posle Voltersovog rastanka sa ekipom i odlaska u domovinu Cirbesu se otvorilo mesto u ekipi, s tim da će stručni štab odlučiti da li će i koliko dobiti prostora za igru. U klubu su svesni da Nemac dugo nije igrao i da samim tim mora da se dozira količina opterećenja. Trener će imati konačnu reč, ali Majk Cirbes mogao bi da dobije minute kojim bi verovatno zatvorio svoj treći boravak na Malom Kalemegdanu pošto mu ugovor ističe u junu. Naravno, to je takođe nešto o čemu će poslednju imati klub i struka.

Crvena zvezda odbranu srpskog trona počinje u petak od 20 časova utakmicom protiv Mege Mozzart. Polufinale i finale igraju se na dve pobede.


tagovi

Majk CirbesKK Crvena zvezdaKošarkaška SuperligaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara