Jusuf Nurkić i Nikola Jokić (©AFP)
Jusuf Nurkić i Nikola Jokić (©AFP)

Povratak u školsku klupu: Jokić predaje, ostali zapisuju i trljaju oči (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 06:44

Prvi dabl-dabl Somborca u pripremnom periodu...

Čulo se prvo zvono, igrači su se pomalo nevoljno vratili u klubove i počeli sa treninzima. Nova sezona je iza ćoška, a po svemu sudeći mogla bi da bude preslikana ili makar poprilično liči na prethodnu. Nikola Jokić za katedrom drži predavanje celoj ligi, svi zapisuju i u neverici gledaju kako sve izvodi bez preterano zamora. I povremeno protrljaju oči, čisto da se uvere da na času nisu zaspali.

Čitavo leto imao je Somborac da se odmori, napunio je baterije i polako ulazi u ritam. Nema preterivanja, ne forsira ga Majkl Meloun, niti on sili u igri. Dozirano, kao i uvek, a opet za klasu više u odnosu na skoro sve ostale na terenu. Poigravao se Nikola Jokić, došao do dabl-dabl protiv Los Anđeles Lejkersa i odveo tim do nove pobede – 103:90.

Izabrane vesti

Propustio je prethodni meč sa timom iz Grada anđela, presedeo je utakmicu, posmatrao u civilu i imao dovoljno vremena da uoči gde sve škripi u igri Klipersa. Očigledno da je pronašao dovoljno mana, jer je bez prevelikog napona upisao 25 poena, 14 skokova i osam asistencija. Malo je nedostajalo da dabl-dabl postane tripl-dabl...

Ali, niti to Nikoli Jokiću nešto znači, niti je Majkl Meloun imao potrebu da ga drži previše u igri nakon što je napravio razliku, a Bouns Hajland uganuo zglob i morao da napusti teren. Klipersi su u završnici bili bez najboljeg strelca – poput srpskog asa ubacio 25 poena – ali i Somborac se tada odmarao. Osnos snaga ujednačen, oba tima bez prve violine, samo što je Denver već imao sasvim pristojnu prednost.

Dok je bilo potrebe da igra kako bi uhvatio zalet za početak sezone, Nikola Jokić je demonstrirao da ga i te kako služi šut sa distance. Ubacio je tri trojke, pogađao je i za njega karakteristične šuteve sa jedne noge, a dobar utiska je ostavio i Eron Gordon. Bio je u poseti Nikoli Jokiću, video njegov zavičaj, a iduće godine bi u Srbiju mogao da stigne i Kentavijus Koldvel Poup.

Verni pomoćnici Somborca ubacili su skupa poen više od lidera tima – i jedan i drugi po 13 – a upravo je Koldvel Poup neko ko se najavio Nikoli Jokiću za narednu pauzu i zbog koga je srpski centar rekao da neće biti u domovini kada mu pokuca na vrata. Atmosfera u Denveru je dobra, dvostruki MVP lige na potrebnom nivou obrtaja i nastavi li u ovom ritmu nema sumnje da će imati brojke nalik prošlogodišnjim.

Mnogo razloga za optimizam mogu da imaju u Denveru...


tagovi

NBA ligaDenver NagetsLos Anđeles KlipersNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara