Adebajo, Haliberton, Morant i Gildžos Aleksander (Foto: AFP)
Adebajo, Haliberton, Morant i Gildžos Aleksander (Foto: AFP)

Poznati svi učesnici Ol star utakmice, među rezervama nema Hardena, Gordona, Bransona...

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 02:18

Posle startera, poznata su i imena svih 14 rezervista

NBA je u noći između četvrtka i petka otkrio imena ukupno 14 rezervista iz Istočne i Zapadne konferencije koji će učestvovati na ovogodišnjoj Ol star utakmici koja će se odigrati 19. februara.

Kao i obično, bilo je očekivanih, ali i neočekivanih izbora, no krenimo redom. Među sedmoricom rezervista Istočne konferencije našli su se Džoel Embid (Filadelfija), Demar Derozan (Čikago), Džejlen Braun (Boston), Bem Adebajo (Majami), Džru Holidej (Milvoki), Džulijus Rendl (Njujork Niks), Tajris Haliberton (Indijana). Većini ljubitelja najjače košarkaške lige na svetu odmah je u oko upalo to što među rezervistima nema Džejlena Bransona (Njujork Niks), Džejmsa Hardena (Filadelfija) i Diarona Foksa (Sakramento), dok je velikom broju navijača "sporno" pojavljivanje Džrua Holideja.

Izabrane vesti

ISTOK, STARTNA PETORKA

- Janis Adetokunbo (Milvoki)

- Džejson Tejtum (Boston)

- Kevin Durent (Bruklin)

- Kajri Irving (Bruklin)

- Donovan Mičel (Klivlend)

Na Zapadu je za "uljeza" proglašen Džeren Džekson Džunior, a uz košarkaša Memfisa među rezervama našli su se i njegov klupski saigrač Dža Morant, Domantas Sabonis (Sakramento), Šaj Gildžos Aleksander (Oklahoma), Pol Džordž (LA Klipers), Demijen Lilard (Portland) i Lauri Markanen (Juta). Ostaje utisak da je za mesto u timu Zapada uskraćen Eron Gordon, drugi najbolji igrač najboljeg tima konferencije. Ispred njega izabran je pomenuti Džekson Džunior koji je ove sezone odigrao 35 utakmica i sve do sredine novembra nije uopšte igrao. Opet, ne treba zaboraviti da je Džeren jedan od kandidata za najboljeg defanzivnog igrača godine, s obzirom na to da je i pored brojnih propuštenih utakmica treći u ligi po broju blokada (114).

ZAPAD, STARTNA PETORKA

- Lebron Džejms (LA Lejkers)

- Zajon Vilijamson (Nju Orleans)

- Nikola Jokić (Denver)

- Stef Kari (Golden Stejt)

- Luka Dončić (Dalas)

Podsetimo, rezerve su birane glasanjem trenera svih 30 NBA timova, a timove će selektirati njihovi kapiteni, Lebron Džejms i Janis Adetokunbo što znači da neće morati da biraju igrače isključivo iz svojih konferencija. Tim Lebron će sa klupe predvoditi trener Denvera Majkl Meloun, dok će Timom Janis upravljati Bostonov Džo Mazula.



tagovi

NBA ligaNBA Ol star utakmicaNBA Ol star vikendOl starOl star utakmica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara