Kristaps Porzingis ©fiba.basketball
Kristaps Porzingis ©fiba.basketball

Precrtana još jedna velika zvezda, Kristaps Porzingis neće igrati za Letoniju na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 21:39

Veliki peh za Letonce

Nije odigrao nijednu utakmicu na pripremamam, pojavila se bojazan da zbog povrede neće moći da nastupi ni na Svetskom prvenstvu, ali je KS Letonije to demantovao. Ipak, bilo je istine u izveštaju nemačkog novinara Ruperta Fabiga, koji je pre nekoliko dana obelodanio da Kristaps Porzingis ima problema sa povredom.

Prvi je preneo BasketNews, a potom i košarkaš Boston Seltiksa potvrdio da neće igrati na predstojećem Mundobasketu, upravo zbog problema sa stopalom.

Izabrane vesti

"Teško je, osećam odgovornost prema sebi i navijačima letonske reprezentacije, ali doneta je odluka da ne igram na Svetskom prvenstvu. Posle nekoliko nedelja oporavka i čestih testiranja magnetnom rezonancom (MRI), plantarni fascitis u stopalu me i dalje sprečava da istrčim na teren potpuno spreman. Odluka su doneli lekarski osoblje i stručni štab reprezentacije, kao i Seltiksi, uz savet i mišljenje da je trenutno neophodno da nastavim sa procesom oporavka. Nije bilo lako doneti takvu odluku, ali obećavam da ću biti tu i podržavati tim koliko god mogu", napisao je Porzingis na društvenim mrežama.

Letonija će debitovati na planetarnim smotrama, ali neće selektor Luka Banki po svemu sudeći moći da računa na najboljeg igrača. Još jedna zvezda manje na Svetskom prvenstvu, pošto su još ranije učešće, iz raznih razloga, otkazali asovi poput Nikole Jokića, Vasilja Micića, Janisa Adetokunba, Džoela Embida (Francuska ili SAD), Rikija Rubija, Lorenza Brauna, Kostasa Slukasa, Nika Kalatesa, Domantasa Sabonisa, Maksija Klebera, Ruija Hašimure, Franka Nilikine... Pod znakom pitanja je kanadski reprezentativac i Džamal Mari, a poznato je da su Amerikanci poveli podmlađenu ekipu bez zvezda poput Lebrona Džejmsa, Kevina Duranta, Stefa Karija, Devina Bukera, Kavaja Lenarda, Džejsona Tejtuma...

Dobra vest je da će u sredu protiv Finske po prvi put ovog leta u bojama Letonije nastupiti Davis Bertans. Bivši košarkaš Partizana se oporavio od povrede i nedavno otkrio da će biti spreman da pomogne.

Letonci će do kraja priprema, pored Finske, igrati i protiv Litvanije i Portorika na Tajvanu, dok su na samitu najboljih svetskih selekcija smešteni u Grupu H zajedno sa Kanadom, Libanom i Francuskom.


tagovi

Kristaps PorzingisKošarkaška reprezentacija LetonijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara