FOT: Star Sport
FOT: Star Sport

Pred gostovanje grogiranom Partizanu Bajern vezao 10. pobedu, odličnog Izundua niko da isprati

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 21:56

Tim Pabla Lasa skoro tri meseca nije izgubio u domaćem prvenstvu

Pretpeli su košarkaši Partizana težak šamar ove večeri rutinskim porazom od Splita usred beogradske Arene (67:74). Bio je to treći uzastopni neuspeh izabranika Željka Obradovića, a potencijalni četvrti bio bi tragičan, jer bi značio drastično umanjenje šansi za plasman u plej-in Evrolige.

U četvrtak (20.30) aktuelni osvajač ABA lige dočekaće Bajern u 26. kolu Evrolige, a pred gostovanje u beogradskoj Areni, minhenski klub trijumfovao je protiv Oldenburga 93:73 i došao do desete uzastopne pobede u nemačkom prvenstvu. Ravnomerno je rasporedio minutažu Pablo Laso, uzimajući u obzir da nijedan od glavnih igrača nije odigrao više od 20 minuta, a interesantno najefikasniji pojedinac na utakmici bio je bivši centar FMP-a, a sada Oldenburga Ebuka Izundu. Nigerijac je meč završio s 15 poena.

Izabrane vesti

Nije Bajern još od 12. novembra i duela protiv Bona pretrpeo poraz u domaćem prvenstvu, ali je prethodno doživeo tri i u njima se krije glavni razlog za činjenicu da je trenutno drugoplasiran. Jeste trenutni lider najprijatnije iznenađenje sezone Kemnic, ali su i protiv tima iz Saksonije Bavarci rutinski trijumfovali pre tri kola.

Nije imao domaćin ni najmanje poteškoće u sudaru Oldenburgom, ekipom na ivici plasmana u plej-in. Tim mladog španskog stratega koji već 11 godina radi u Nemačkoj Pedra Kaljesa još se i dobro držao do prvih minuta treće četvrtine, a onda se Bajern raspucao na čelu sa Silvanom Fransiskom i Andresom Obstom. Dvojac iz spoljne linije Bavaraca postigao je po 13 poena, a dvocifren košgeterski učinak imali su Ajzak Bonga (12 poena), Nils Gifaj (11) i Karsen Edvards (10). Srpski košarkaš Vladimir Lučić duel je završio s četiri poena za 16 minuta.

Nije gostima pomogla ni odlična partija gorostasnog Nigerijca Ebuke Izundua. Bivši centar FMP-a imao je stoodstotan učinak u šutu za dva poena 7/7 i meč završio s 15 poena. Interesantno, i drugi najefikasniji igrač Oldenburga poznat je ljubiteljima košarke na ovim prostorima. Bivši igrač barskog Mornara Daron Rasel meč je završio takođe s 15 poena (7/11 za dva).

Podsetimo, u prvom duelu u sezoni 15. novembra Bajern je trijumfovao protiv Partizana u BMV Parku 94:85 i trenutno je na deobi između 12. i 16. mesta u Evroligi zajedno s Crvenom zvezdom, Armani Milanom, Anadolu Efesom i Žalgirisom sa skorom 10-15.

NEMAČKA - 19. KOLO

Petak

Tibingen - Krajlshajm Merlins 85:96

Roštok - Kemnic 90:94

Subota

Hamburg - Bon 80:87

Ludvigzburg - Getingen 97:72

Bamberg - Sintainiks 108:78

Nedelja

Vehta - Hajdelberg 109:07

Braunšvajg - Vircburg 100:89

Alba - Ulm 98:88

Ponedeljak

Bajern - Oldenburg 93:73

/Fransisko, Obst 13 - Izundu, Rasel 15/



tagovi

KK Bajern MinhenKK PartizanKK Oldenburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara