Predlog Evrolige: Ukida se rezultat 20:0

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.10.20. | 18:26

Čeka se odluka Skupštine

Zenit nije otputovao u Španiju na dupli program sa Baskonijom i Valesnijom. Crvena zvezda je odložila let u Francusku, jer je utvrđeno da je Asvel ima zaražene virusom korona. Prema prvobitnom pravilu, svi mečevi trebalo je da budu registrovani službenim rezultatom 20:0 u korist timova bez infciranih, ali...

Evroliga je odlučna da promeni, po mnogima sporno, pravilo i prilagodi se novonastalim dešavanjima uzrokovanih pandemijom. Kako je saopšteno na sajtu takmičenja, čelnici lige će predložiti Generalnoj skupštini modifikaciju Člana šest Specijalnog pravilinika u doba korone.

Izabrane vesti

Podsetimo, on glasi:

Klub koji ne može da igra utakmicu smatraće se odgovornim i biće predmet Disciplinske komisije koja će meč registrovati rezultatom 20:0 u korist protivnika“.

Kako je na taj način napravljena prava zbrka u evropskoj košarci (odloženi mečevi i Evrolige i Evrokupa), iz kancelarije Evrolige su saopštili kako će predložilti promenu, te je sad na vrhovnom telu (ECA) da li će ga usvojiti.

Utakmice timova koji ne mogu da računaju na najmanje osam zdravih košarkaša bile bi, u tom slučaju, igrane u drugom terminu“, stoji u saopštenju Evrolige, uz napomenu da bi svaki klub imao pravo tokom sezone najviše triput da posegne za ovom mogućnošću.

Ako se pravilo usvoji.

Ukoliko se to desi, odnosiće se retrokativno i na već odložene susrete, kakvi su mečevi Baskona – Zenit, Valensija – Zenit, Asvel – Crvena zvezda u Evroligi, te Burž – Venecija i Cedevita – Bursa u Evrokupu.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara