Miloš Teodosić (Shutterstock)
Miloš Teodosić (Shutterstock)

Predsednik Brindizija: Teodosić izvanredan i zastrašujuć, ali sudije su bile očajne

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 15:05

Marino ogorčen zbog načina na koji je njegov tim izgubio treći meč

Brindizi je izgubio od Virtusa 3-0 u polufinalnoj seriji italijanskog plej-of. Predsednik kluba Fernando Marino je ipak ponosan na svoj tim. Na drugoj strani imao je niz kritika na račun sidija, ali i Košarkaške federacije Italije (FIP).

Izabrane vesti

"Sudiji Maconiju nije lako kada nam sudi. To se već dogodilo na kraju prve runde u Varezeu. Zamolio sam FIP da ga više ne delegira za naše utakmice i iznenadio sam se što sam se ponovo pojavio na našđoj najvažnijoj utakmici ove sezone. U poslednja dva minuta i 40 sekudni bio je samo jedan faul, međutim vrlo evidentan. Iznad svega, odnos slobodnih bacanja u meču koji su dve ekipe odigrale sa velikom energijom bio je 35-19 za njih. Virtus je sjajan tim, sa modelom kompanije koja će biti referenca u narednim godinama", izjavio je Marino za Tutosport.

Kritikama na račun suđenja nije hteo da omalovaži trijumf bolonjskih crno-belih koje je do finala predvodio fenomenalani Teodosić sa 29 poena.

"Imaju izvanrednog igrača, zastrašujućeg poput Teodosića kome zahvaljujem na lepim rečima. Nisam očekivao da će reći da bi Brindizi i sama polufinalna serija bez Kovida bili drugačiji, kao i da smo odigrali najbolju utakmicu u sezoni. Ali sudijske odluke me čine ogorčenim. Voleli bismo da smo odigrali još jedan duel čak i ako bi bilo teško da održimo visok ritam posle samo 24 časa od pretjodne utakmice", dodao je Marino.

Finalna serija između Virtiusa i milanske Olimpije počeće 5. juna.


tagovi

Miloš TeodosićVirtus BolonjaKK Brindizi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara