Dejan Bodiroga (©Star Sport)
Dejan Bodiroga (©Star Sport)

Predsednik Evrolige Bodiroga uoči istorijskog derbija: Od izuzetne važnosti da se rivali međusobno poštuju

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 19:38

“Svi znamo da je rivalstvo ova dva kluba istorijsko, ne samo u srpskim, već i u svetskim okvirima”, kaže naš legendarni as

Saopštenja dva najveća srpska kluba najavljuju prvi evropski večiti derbi u istoriji košarke. Partizan Mozzart Bet radi sve kako bi animirao navijače da isključivo pevaju svom klubu i miljenicima, objavljeno je zatim i da nije planirana organizacija gostujuće tribine za pristalice Crvene zvezde, zbog čega je usledila reakcija sa Malog Kalemegdana...

Povodom prvog derbija Parnog valjka i crveno-belih oglasio se i predsednik Evrolige Dejan Bodiroga koji je u kratkom obraćanju naglasio od kolike je važnosti da utakmica prođe u pozitivnom tonu.

Izabrane vesti

“Atmosfera u našim dvoranama i strast koju naši navijači pokazuju na svakoj utakmici je nešto je najbolje što vrednujemo u evroligaškoj košarci, jako smo ponosni zbog toga. Ipak, mi smo samo ponosni ako se ta strast iskazuje u okviru poštovanja rivala”, poručio je Bodiroga i dodao:

”U četvrtak imaćemo priliku da gledamo srpski derbi između Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde prvi put u istoriji Evrolige. Svi znamo da je rivalstvo ova dva kluba istorijsko, ne samo u srpskim, već i u svetskim okvirima”.

Četvrtak, 20.30: (1,60) Partizan Mozzart Bet (14,5) Crvena zvezda (2,55)

Upravo iz tog razloga predsednik Evrolige ističe...

”Od izuzetne je važnosti da se sportski aspekt poštovanja rivala vrednuje među svim činiocima utakmice. To će omogućiti navijačima, na tribinama i kraj malih ekrana, da uživaju u spektaklu”.

Kako se može čuti, obavljeni su temeljni razgovori bezbednosnih službi Evrolige sa predstavnicima oba kluba, kao i njihovim ljudima zaduženim za sigurnost stručnih štabova oba tima, kako bi se svi detalji utanačili pred istorijski susret dva najveća srpska kluba.

Utakmici će biti prisutan i Ibrahim Erkan, direktor Evrolige.



tagovi

Dejan BodirogaKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara