Pjetro Aradori Foto: Shutterstock
Pjetro Aradori Foto: Shutterstock

Predsednik Fortituda poslao pismo igračima: Izdali ste me, nema plata

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 12:44

Prvi čovek bolonjskog kluba pismenim putem obavestio košarkaše da su njihova primanja zamrznuta

Mnogo toga su generacije košarkaša i trenera Fortituda prevalile preko glave od osnivanja kluba 1932. godine. Ispadali su i ulazili u elitnu italijansku diviziju. Osvajali trofeje u nacionalnim takmičenjima, bili u finalu Evrolige, gubili titule u završnicama.... Preživeli su i bankrot kluba 2012. godine. Nešto kasnije je Fortitudo krenuo praktično od nule i u proleće 2019. vratio sе u Seriju A...

Evroliga - petak, 20.45: (2,55) Olimpija Milano (14,5) Baselona (1,60)

Izabrane vesti

Ali niko od tih momaka nije bio ponižen, čak ni kada se ekipa srozavala u niže rangove takmičenja, kao članovi aktuelnog tima i stručnog štaba prošlog ponedeljka.

Predsednik Fortituda Kristijano Pavani, pismenim putem ih je obavestio da se oseća izdanim (zbog serije poraza) i da im je zamrznuo isplate kako bi ih prodrmao pred važan meč u borbi za opstanak u Seriji A sa Ređom Emilijom (petak, 20.30)!

-----------------------

Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

-----------------------

Nije mnogo vremena trebalo da pismo izađe iz svlačionice Bolonjeza, jer ga je neko od "izdajnika" prosledio italijanskim medijima. Klub nije negirao istinitost sadržaja, dok su Amerikanci u Fortitudu dobili podršku daleko poznatijih sunarodnika na evropskom tlu.

"Nećemo da vam platimo, ali vi svakodnevno trenirajte i igrajte žestoko... To je baš za mene. Ako želite da me motivišete da igram, ne dirajte mi moj novac. Budite kreativni ili tako nešto. Ukoliko uzimate moj novac, onda me samo motivišete da gledam letove..." pružio je podršku igračima Fortituda preko Tvitera as CSKA Majk Džejms.

Njegovu objavu ponovio je i Malkolm Dilejni iz milanske Olimpije, dok su italijanski mediji pitali pravne stručnjake da li je moguće da igrači snose finansijske posledice zbog loših rezultata.

"Kolektivni ugovor, u članu 26, stav 3, predviđa da nikada ne mogu biti usvojene ovakve disciplinske mere izrečene zbog neuspeha u postizanju timskih rezultata ili pojedinačnog učinka sportiste koji nije u skladu sa očekivanjima kluba. U konkretnom slučaju, suočeni smo sa ispadom predsednika koji je možda imao drugačija očekivanja. Ukoliko ne bude isplatio zarade, biće to nelegitimna odluka", rekao je za Korijere delo sport Alesandro Marcoli, predsednik Asocijacije košarkaških igrača Italije.

Evroliga - četvrtak, 21.00: (1,90) Real Madrid (13,5) CSKA (2,05)

Čak i da Marcoli nije objasnio, sigurno je da će igrači dobiti zarađeni novac, ali neće više dobiti podršku predsednika kluba koji je u pismu najavio i da više neće prisustvovati utakmicama Fortituda.

Ipak, loši rezultati nisu najveća Pavanijeva muka, jer kako piše Republika, prazne tribine tokom cele sezone isprazniće klupsku kasu u kojoj se nalazi 1.500.000 evra od pretplatnih ulaznica.

Deo od toga novca Fortitudo će morati da vrati navijačima, tačnije onima koji žele da im bude vraćen, a njih nije mali broj posle svega što se dešavalo ove sezone...


tagovi

Fortitudo BolonjaKošarkaška Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara