Igrači Uniksa na meču sa Zvezdom (MN press))
Igrači Uniksa na meču sa Zvezdom (MN press))

Predsednik Uniksa: Zvezda postupila ispravno u Kaunasu, uskoro neće biti usamljena

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.04.22. | 10:59

Bogačev smatra da će i drugi klubovi reagovati kao crveno-beli u pokušajima da se ispolitizuje sport

Potez startne petorke Crvene zvezde da ne drži transparent "Stop ratu" pre početka utakmice sa Žalgirisom u Kaunasu, osudili su navijači domaćeg tima koji su provocirali ekipu i malobrojne navijače kluba s Malog Kalemegdana. Litvanska i zapadnoevropska javnost osudile su potez crveno-belih, ali su ostale neme na vređanje države Srbije i njenog naroda u Žalgirio areni, dok je podršku crveno-belima pružio njihov dojučerašnji rival u Evroligi, Uniks, koji je kao još dva ruska kluba CSKA i Zenit, izbačen iz takmičenja zbog invazije na Ukrajinu.

Izabrane vesti

"Igrači Zvezde su postupili ispravno. Mislim da uskoro neće biti usamljeni u ovakvim akcijama. Sve bi trebalo da ide na bolje, da dođe na svoje mesto. A sport da se kloni politike i političkih izjava", rekao je predsednik kluba iz Kazanja Jevgeniji Bogačev.

On veruje da će se situacija uskoro smiriti, kao i da će u dogledno vreme strani sportisti koji su samovoljno napustili Rusiju u poslednjih mesec dana, poželeti da se vrate.

"Čitao sam da će se legionari uskoro vratiti u naš hokej. To raduje. Dobro im je kod nas, sviđa im se u Rusiji. Siguran sam da će se isto desiti i u košarci" naglasio je Bogačev.

Podsećanja radi, Zvezda se oglasila dan posle neprijatnosti u Kaunasu. Ujedno, podnela je žalbu Evroligi jer kako je navela, u Žalgirio dvorani su "kršena osnovna načela i Bylaws-a Evrolige..."

Evroliga je po automatizmu pokrenula postupak protiv organizatora utakmice.


tagovi

UNIKSKK Crvena zvezdaEvroligaŽalgiris

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara