Detalj sa utakmice (Screenshot - Youtube.com)
Detalj sa utakmice (Screenshot - Youtube.com)

Prekid na utakmici Peristeri - AEK zbog tuče navijača, gosti slavili po povratku na parket (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 17:52

Gostujući navijači napravili haos na tribinama krajem prve četvrtine

Nemiri u Grčkoj. Utakmica između Peristerija i AEK-a rešena je pobedom gostiju iz Atine (84:80), ali će ostati upamćena po haosu na tribinama i prekidu.

Pri rezultatu 20:13 za goste u finišu prvog kvartala, holiganu sa maskama su upali u dvoranu i napali ljude koji su sedeli između medijskog i VIP boksa. Odmah su navijači Peristeri krenuli ka njima, a ostali pohitali ka izlazima. Sudija je prekinuo meč i zajedno sa timovima otišao u svlačionicu.

Izabrane vesti

Odmah je naloženo da se dvorana isprazni kako bi se utakmica nastavila, ali šef policije nije mogao da garantuje bezbednost za sve navijače tokom izlaza. Zato je napravljena pauza od 30 minuta.

Kada su se tribine ispraznile i stvorili uslovi meč je nastavljen. Prekid je više prijao domaćinu koji je sa pet vezanih poena prišao na pola koša zaostatka, ali se onda probudio AEK. Serijom 10:0 se odlepio, mada je četa Vasilisa Spanulisa uspela da istopi zaostatak na tri poena pred poluvreme.

Usledila je velika borba, a potom i preokret. Domaćin je imao 52:45, pa 57:48, a poslednjih 10 minuta dočekao je sa šest poena viška. Sa sedam vezanih poena sredinom odlučujuće deonice gosti stižzu do po preokreta, usledila je uzbudljiva završnica u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu. Na kraju su gosti bili smireniji i skoncentrisaniji, te su upisali trijumf, a odlučujuće poene je 24 sekunde do kraja posle snažnog prodora postigao Keni Vilijams.

Kameron Mekgrif je predvodio pobednički sastav sa 18 poena i sedam skokova. Akil Mičel je dodao 16 poena, Vilijams 14. Dvocifreni su bili i Tim Frejzer sa 13, kao i Aleksander Madsen sa 12 poena.

Kod Peristerija je daleko najbolji bio iskusni Markus Denmon, a ispratili su ga Miro Bilan sa 12 i bivši igrač FMP-a i Crvene zvezde Aleksa Radanov sa 11 poena. Devin Dejvis je susret okončao sa 10 poena.



tagovi

PeristeriKK AEKGrčka 1Aleksa Radanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara