Željko Obradović i Zek Ledej (© ABA liga)
Željko Obradović i Zek Ledej (© ABA liga)

Prekinut najduži niz poraza u karijeri Obradovića: Partizan Mozzart Bet najzad zablistao

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.02.24. | 18:56

Nikada u trenerskoj karijeri Željko Obradović pre ove sezone nije vezao pet poraza. Crno-beli su protiv Igokee u 20. kolu ABA lige pokazali kako treba da igraju u nastavku sezone na svim frontovima

Posle punih 16 dana, Partizan Mozzart Bet se vratio na pobedničke staze. Nije bilo lako u Humskoj prethodne dve nedelje. Nanizalo se čak pet poraza u ABA ligi i Evroligi, nešto što Željko Obradović nije doživeo u 33 godine dugoj trenerskoj karijeri. Ipak, u Laktašima je crno-beli tim odreagovao na najbolji mogući način. U 20. kolu ABA lige, aktuelni šampion je najzad pokazao da može da odigra bez velikih oscilacija i ubedljivo nadigra Igokeu u Laktašima rezulatom 98:52.

Baš je Igokea jedan od timova koji je šokirao Partizan ove sezone u regionalnom takmičenju. Ko se dobro seća, zna da je Igokea u Beogradu imala i 20 poena prednosti protiv crno-belih koji su na kraju bili nadomak preokreta, ali su ostali kratki. Sada nije bilo ni blizu takve drame. Ekipa Željka Obradovića je ključnu prednost stekla već u drugoj deonici posle čeka su samo odradili posao do kraja, baš onako kako se i očekuje od ovog tima crno-belih.

Izabrane vesti

Upisana je 14. pobeda ove sezone i sada sledi borba za drugo mesto na tabeli jer je realno prvo mesto odavno izgubljeno. Budućnost u ovom momentu beži sa 15 pobeda, dok je Cedevita Olimpija na 14 trijumfa baš kao klub iz Humske koji je u ovom momentu tek četvrti.

U izvanrednoj utakmici, istakao se prvi put Mateuš Ponitka. Poljak je bio najefikasniji akter meča sa 16 poena, tri skoka i dve asistencije. Pratio ga je Bruno Kaboklo sa 14, a pohvale zaslužuje Balša Koprivica koji je bio izvanredan, a statistika kaže da je imao 13 poena i devet skokova. Dvocifreni su još bili Pi Džej Doužer i Tristan Vukčević sa po 11 poena.

Odličan pristup u odbrani je prvo što se uočilo na početku utakmice u Laktašima. Partizan je krenuo maksimalno agresivno što je i donelo osam poena prednosti u prvom kvartaku jer je na drugoj strani parketa Kevin Panter delio asistencije. Bio je kapiten bez poena u prvoj deonici, ali je zato bio zaslužan za devet poena svoje ekipe. Najviše je profitirao Bruno Kaboklo koji je dominirao u reketu, ali koliko god je sve to izgledalo dobro, toliko je bilo i nejasno, pre svega treneru Obradoviću, kako je njegova ekipa uspela sve to da prospe za manje od 90 sekundi u finišu prve četvrtine i početkom druge kada je Igokea došla do izjednačenja 23:23.

Međutim, za razliku od svih prethodnih mečeva kada je Partizan umeo u potpunosti da padne i dopusti protivniku da odena dvocifrenu prednost, sada se ništa slično nije desilo. Možemo slobodno da konstatujemo da je ekipa Željka Obradovića odigrala izvanredno prvo poluvreme, pre svega u odbrani s obzirom da je Igokea postigla samo 33 poena, a na istom nivou su bili i u drugom..

Obradović je reagovao sa nekoliko izmena početkom druge deonice, a sjajno je priliku iskoristio Koprivica koji je zatvorio sve prilaze košu. U napadu je kupio promašaje saigrača, a za atraktivne poene su bili zaduženi Naneli i Doužer. Vrlo brzo je Partizan došao i do dvocifrene prednosti u drugoj deonici. Već tada je bilo jasno da Igokea nije u stanju da isparira, a razlika se samo povećala u trećoj deonici kada je otišla na ogromnih plus 30, potom i na 40.

Iako se pitanje pobednika nije postavljalo, moglo je da se vidi puno pozitivnih stvari u igri Partizana, pre svega kada je u pitanju Balša Koprivica i Mateuš Ponitka. Obojica su odigrala na visokom nivou, Koprivica je potvrdio uspon forme, dok je Ponitka najzad pokazao zbog čega je doveden letos. Poljak je radio sve na parketu i umnogome doprineo da crno-beli imaju veliku prednost.

Sada sledi priprema za borbe za prvi trofej ove sezone. Crno-beli u četvrtak igraju u Nišu četvrtfinale Kupa Koraća. Do tada trener Obradović mora da odluči ko će biti višak jer prema pravilima samo četiri stranca mogu da igraju Kup utakmice u Srbiji.

Igokea: Partizan Mozzart Bet 52:98

/21:23, 12:26, 10:23, 9:26/

Igokea: Kondić 3, Bošković 4, Atić 10, Stanković, Jošilo 7, Nakić 2, Milosavljević 8, Marić 4, Karmajkl 8, Jeremić 6, Milovanović.

Partizan Mozzart Bet: Smit 2 (8sk), Vukčević 11, Ledej 7, Koprivica 13 (9sk), Panter 6 (3sk, 6as), Jaramaz 5, Naneli 8 (3as), Anđušić 5, Doužer 11, Ponitka 16 ( 3/3 za dva, 3/3 za tri, 3sk 2as), Kaboklo.

ABA LIGA - 20. KOLO:

Subota

Cedevita Olimpija - FMP 82:74

/Dragić, Blažič 15 - Rebac 21/

Split - Budućnost 75:81

/Saliven 17 - Mekinli 19/

Cibona - Krka 91:63

/Vuković 23 - Špan 14/

Nedelja

Mega – Mornar 101:87

/Plavšić 18 – Vejters 29/

Igokea - Partizan Mozzart Bet 52:98

/Atić 10 - Ponitka 16/

Crvena zvezda - Zadar 93:54

/Smart 15 - Božić 16

Studentski Centar - Borac Mozzart 86:64

/Drežnjak 26, Kapusta 20 – Segu 32, 8as, Manojlović 22/



tagovi

KK PartizanIgokeaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara