Ambasador Mundobasketa, Karmelo Entoni sa peharom (©AFP)
Ambasador Mundobasketa, Karmelo Entoni sa peharom (©AFP)

Prenosi Mundobasketa na Sportklubu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 16:53

Ekskluzivni paket daje pravo i na prenose utakmica reprezentacije Srbije

Nešto manje od dva meseca ostala su do početka FIBA Svetskog kupa u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust - 10. septembar), a kompletan paket svih dešavanja moći ćete da pratite na Sportklubu.

Počev od septembra 2021. godine stupio je na snagu novi ugovor koji ovom televizijskom emiteru daje ekskluzivnost prenosa svih utakmica, uključujući i reprezentacije Srbije. Podsetimo, po slovu prethodnog sporazuma sa FIBA, Sportklub je prenosio mečeve koji nisu vezani za naš nacionalni tim pošto je prava držao Javni servis. Tako je bilo zaključno sa prošlogodišnjim Evrobasketom koji je izvorno trebalo da se održi 2021. godine, ali je pomeren zbog Olimpijskih igara i pandemije virusa korona. Sada će sve utakmice ići samo na SK, koji ima ekskluzivna prava na FIBA takmičenja do 2028. godine.

Izabrane vesti

S obzirom da je do početka turnira ostalo skoro dva meseca, ne isključuje se mogućnost da na RTS budu ponovo utakmice Orlova. Ali tu već zalazimo u polje spekulacija, jer bi verovatno morali da se ispune određeni uslovi u smislu ponude i eventualnih dogovora dve televizije...

Srbija je u Grupi B zajedno sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom koja će se igrati u Manili. Prvu utakmicu naš sastav igra sa Kinom 26. avgusta, sledi duel sa Portorikom dva dana kasnije, pa sa Južnim Sudanom 30. avgusta. Dve najbolje plasirane ekipe idu dalje i sledi spajanje sa Grupom A u kojoj su Italija, Filipini, Angola i Dominikanska Republika. Iz novoformirane grupe ponovo dve selekcije idu dalje u četvrtfinale, dok će ostali u razigravanje od 17. do 32. pozicije.



tagovi

Mundobasket 2023Sportklubkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara