Saša Obradović (©Starsport)
Saša Obradović (©Starsport)

Priča se o Obradovićevom odlasku, a Monako bez poraza stigao do finala francuskog plej-ofa

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 17:21

Kneževi posle Strazbura, počistili i Burg

Košarkaši Monaka prvi su finalisti plej-ofa francuske LNB Pro A lige, pošto su u trećoj utakmici polufinala savladali Burg 85:71, te su tako sa 3-0 u seriji počistili rivala.

Za trofej će se boriti protiv boljeg iz duela Metropolitana i Asvela, a ekipa Vensana Kolea, predvođena supertalentovanim Viktorom Vembanjamom, vodi 2-1 u seriji. Sastav iz Vilerbana je preživeo treći meč, pošto je izgubio prva dva na strani. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme je bilo prilično tesno, a obeležio ga je Majk Džejms poenima u poslednjim sekundama. Držao se Burg i u trećoj deonici dobro, ali je u četvrtom razlika u kvalitetu isplivala na površinu. Serijom 7:0 u završnici susreta Kneževi su slomili otpor rivala, poveli sa 83:68 i sve je bilo jasno.

Pobednički sastav je predvodio Donatas Motiejunas sa 20 poena i sedam skokova, dok je bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd dodao 12 poena. Dvocifren je sa 10 bio i Eli Okobo, dok je Džejms uz devet poena ubeležio i osam završnih dodavanja.

Nekadašnji igrač Partizana, Amida Brajma, bio je najefikasniji u poraženoj ekipi sa 15 poena (5 sk), dok je poen manje dodao Džordan Flojd.

Monako nikada nije bio šampion Francuske, a prošle sezone je posle velike drame izgubio u finalu od Asvela. Saša Obradović je ostao na klupi, osvojio je ove sezone Kup Francuske, domogao se trećeg mesta na Fajnal foru Evrolige, a sada po peti put u istoriji će se boriti i za pehar u domaćem prvenstvu.

Uprkos odličnim rezultatima, spekuliše se da Obradović neće ostati na klupi i naredne sezone, a čak su evropski mediji nagoveštavali da bi mogao da ga nasledi Ćavi Paskval, koji je u uskom krugu kandidata i za klupu Anadolu Efesa, a pominje se i kao jedna od opcija Barselone, ukoliko se Katalonci odluče za promenu.

Nakon što su se pojavile glasine o njegovoj budućnosti, srpski stručnjak je govorio za francuske medije.

"Košarkaški svet je mali. Uvek postoje glasine, informacije o potpisivanju igrača i trenera, čak i usred sezone. Agenti igraju igrice kako bi testirali ili pripremili tržište i pokupili bodove za svoje klijente. Što se mene tiče, ne znam ništa o tome, ali poštujem druge trenere. Ćavi Paskval i drugi stručnjaci njegovog kalibra zaslužuju da vode najbolje timove. Monako je jedan od njih, s obzirom na sve postignuto ove sezone. Ako moja budućnost nije u Monaku, to ću prihvatiti", istakao je Obradović.

Ostaje da se vidi kako će se čitava priča završiti, a Saša Obradović se uprkos pisanjima evropskih medija profesionalno odnosi prema svojim obavezama i vodi Monako na prvoj tituli.



tagovi

Saša ObradovićKK MonakoDonatas MotiejunasMajk DžejmsDžordan LojdKK BurgAmida BrajmaLNB Pro AFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara