Dimitris Priftis (Foto: Shutterstock)
Dimitris Priftis (Foto: Shutterstock)

Priftis pristao na manje novca kako bi se vratio u Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 00:42

Žarko je želeo da se vrati u klub u kojem je 2014. godine radio kao asistent

Posle sedam godina, Dimitris Priftis se vraća u Panatinaikos. Eurohups tvrdi da je grčki stručnjak prelomio i da će parafirati dvogodišnju saradnju. Ostalo je još da se utanače detalji, jedan od njih bi mogao da bude i opcija za produžetak ugovora na još jednu sezonu.

Posle tri godine za kormilom solunskog Arisa i četiri provedene na klupi Uniksa iz Kazanja, Priftis se vraća među Zelene, kako bi bio bliže porodici. Uprava kluba iz Kazanja mu neće praviti problem, kako bi se vratio u sredinu u kojoj je kao asistent 2014. godine osvojio šampionsku titulu u domovini.

Izabrane vesti

Takođe, Eurohups tvrdi da je Priftis odlučio da se 52-godišnji stručnjak odrekao većeg ugovora u Rusiji, kako bi potpisao za PAO. Da je ostao u Uniksu, naredne sezone bi inkasirao 450.000 evra, dok će u Atini izvesno zarađivati manje.

PAO se nedavno i rastao sa Odedom Katašom posle osvojene titule, pa je tako stvoren i poslednji preduslov za angažovanje novog šefa struke. Sada je izvesno da će to biti Dimitris Priftis.

Karijeru je počeo 1998. godine kao trener ženske ekipe Esperidas Kaliteas, potom je od 2001. do 2010. godine bio asistent u Dafniju, Jonikosu, AEK-u, grčkoj reprezentaciji i Arisu. Preuzeo je zatim Kavalu, radio po godinu dana u Ikarosu i Kolosusu, pre nego što je 2014. godine bio pomoćni trener u OAKA Areni. Tri godine nakon toga je bio deo stručnog štaba državnog tima, pre nego što je preuzeo Aris. Iza sebe nema nijedan trofej u samostalnoj karijeri, ali je zato pre pet godina proglašen najbojim trenerom grčke lige.



tagovi

KK PanatinaikosUNIKSEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara