Primorska se gasi, odigrala je svoje u ABA ligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 18:12

Čeka se samo zvanična potvrda

Izgleda da je ovo konačan kraj... Primorska se gasi!

Hit prvog dela prošle sezone je došao do bankrota i čeka se samo zvanična potvrda o gašenju ABA ligaša iz Kopra. Sinoćnja utakmica protiv Krke je bila poslednja u regionalnom takmičenju za klub sa obale Jadrana.

Izabrane vesti

Primorska je osnovana 2016. godine i posle samo tri sezone je pokorila slovenačku košarku osvajanjem titule prvaka, nacionalnog kupa i Superkupa. Iste sezone je kroz ABA 2 ligu ušla u najkvalitetnije regionalno takmičenje po prvi put u klupskoj istoriji. Košarkašku javnost u regionu, Primorska je osvojila već na Superkupu ABA lige na kojem je šokirala favorizovanu Crvenu zvezdu u četvrtfinalu, da bi potom ispala od Partizana u polufinalu.

Sezonu u ABA ligi je Primorska započela na bajkovit način. Pobedila je Partizan, pa Budućnost u Podgorici, Mornar kod kuće, Krku u gostima, Megu u gostima, FMP na svom parketu, Igokeu u gostima... Držala je senzacionalno prvo mesto na tabeli i onda su počeli problemi. Ispostavilo se da se igračima i stručnom štabu dugovalo mnogo i da klub nije uspevao da obezbedi novac. Jedan po jedan su ekipu napuštali Marko Jagodić Kuridža, Ivan Marinković, Lens Heris, Stiven Holt, Žan Mark Šiško... A otišao je i trener Jurica Golemac.

Primorska je uspela nekako da izgura sezonu do njenog prekida zbog pandemije korona virusa, a letos je bila na vagi da li da učestvuje i ove sezone. Nekako su uspeli da obezbede minimalne uslove za početak takmičenja u ičeškivanju kineskih i američkih investitiroa. Kako oni nisu došli, jedino rešenje je bilo da se proglasi bankrot. Dugovanja prema igračima su velika i u toku je sastanak klupskog rukovodstva sa ekipom.

Čeka se još sam zvanično saopštenje, ali suština je da se Primorska gasi i da neće više igrati u ABA ligi.


tagovi

Primorska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara