Nemanja Bjelica (AFP)
Nemanja Bjelica (AFP)

Prioritet Srbija: Bjelica bez NBA ugovora napada olimpijsku vizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 12:56

Ni status slobodnog agenta ga neće sprečiti da se odazove selektoru

Selektor Srbije Igor Kokoškov objavio je širi spisak kandidata za olimpijske kvalifikacije na kome se nalaze svi srpski igrači u NBA: Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, Alen Smailagić i Aleksej Pokuševski. Međutim, svima je jasno da je mala, gotovo nikakva šansa da se u borbama za olimpijsku vizu, odnosno na okupljanju, pojave svi oni, jer su trojica od nabrojane šestorice u igri za šampionski prsten.

Bogdan je sa Atlantom ušao u polufinale Istoka gde će igrati sa Filadelfijom (još nisu objavljeni zvanični termini utakmica). Nikola je sa Denverom na korak do polufinala Zapada protiv Portlanda (3-2) gde ukoliko dođu, Nagetse čeka serijal mečeva sa pobednikom duela LA Lejkers - Feniks (2-3 u seriji). U sličnoj poziciji je i Bobi sa Dalasom (vodi 3-2 u seriji protiv Klipersa) koji bi sa četvrtim trijumfom išli na Jutu (eliminisala Mefis sa 4-1).

Izabrane vesti

Alenov Golden Stejt i Aleksejov Oklahom Siti su daleko ranije završili sezonu. Ali naš dvojac ima ugovore, pa shodno tome, bez obzira na njihove želje, poslednju reč da li će igrati na turniru u Beogradu daće Voriorsi i Tander. Hteli mi to da priznamo ili ne, javnost, ali pre svega reprezentacija mora da se povinuje odluci klubova.

Daleko prostija situacija je sa Nemanjom. Ali, samo iz jednog ugla. Naime, sa poslednjom utakmicom Majamija u sezoni, on je završio radne obaveze prema timu iz Floride, odnosno krajem jula će zvanično postati neograničeno slobodan agent, s kojim timovi tek od 2. avgusta imaju pravo da pregovaraju.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, činjenica da u vreme turnira u Beogradu, praktično neće imati tim, neće sprečiti Nemanju da se pojavi na okupljanju nacionalnog tima. Taj status "ni na nebu ni na zemlji" je ranijih godina pravio probleme igračima da se stave na raspolaganju selektorima, ali Bjelica ovog leta neće biti sporan.

Nemanja bi za koji dan trebalo da stigne u Beograd, uveliko pravi plan individualnih treninga koje će odraditi u rodnom gradu kako bi ostao u igračkoj formi do početka reprezentativnih priprema, a potom i bio najspremniji za napad na olimpijsku vizu.


tagovi

Nemanja Bjelicatokio 2020košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara