Propast hrvatske košarke – novi čin!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 18:06

Kockasti se porazom od Nemačke oprostili od Olimpijskih igara, Slovenija sigurna protiv Vencuele

Godine prolaze, generacije se menjaju, ali jedna stvar je konstantna kada je u pitanju hrvatska košarka. Proast! Zemlja koja je 1992. godine igrala finale sa drim-timom u Barseloni, odavno je na margini svetskih ddešavanja. A tamošnja javnost, ubeđena u individulni kvalitet NBA asova Hezonje i Bogdanovića, nada se iskoraku. I opet se razočara.

Hrvatima nije pomoglo ni što su bibli domaćini olimpijskog turnira u Splitu, pošto su u polufinalu poraženi od Nemačke sa 76:86 i na taj način oprostili se od šanse da igraju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Grcala je ekipa Veljka Mršića tokom takmičenja u Dalmaciji. Doživela je katastrofu u sudaru sa Brazilom, jedva se provukla u sudaru sa Tunisom. Ali nekako se verovalo da Hrvati mogu da se uzdignu.

Izabrane vesti

Međutim, bila je to iluzija hrvatske javnosti i verovanja u kvalitet državnog tima. Pokazalo se i ovog popodneva u Splitu da Hrvati nemaju timsku hemiju, karakter, a ponajviše petlju. Kako drugačije objasniti dda su većim delom meča protiv Nemačke, ali su limitiranoj selekciji dozvolili da ih pregazi u poslednjoj deonici.

Hrvati su u četvrtoj četvrtini primili 30 poena i potpisali kapitulaciju pred nervoznom publikom u srcu Dalmacije.

Prosto mnogo toga je u igri Hrvatske zavisilo od Bojana Bogdanovića. Sjajni šuter Jute je igrao simultanku sa odbranom Nemačke, pogađao iz svih pozicija, ali kada je on stao – stala je Hrvatska. Na kraju je popularni Babo upisao 38 poena, uz dve asistencije. Hezonja je dodao 14, ostali su daleko bili ispod proseka.

Nemačka je igrala timski, nije se predavala ni kada je bila u zaostatku od osam poena u trećoj četvrtini. Iskoristili su gosti psihološku nestabilnost Hrvata, ušli u seriju i na kraju pobedili. Sjajan je bio Maodo Lo iz Albe. Završio je meč sa 29 poena i osam asistencija.

Nemačka će u finalu igrati protiv Brazila, koji je lako slavio protiv Meksika.

U Litvaniji su Slovenci lako osigurali plasman u finale i potencijalni okršaj sa domaćinom. Zmajčeki su savladali Venecuelu (98:70) uz male probleme u prvom poluvremnu. Slovence je predvodio centasr Valensije Majk Tobi sa 27 poena. Dončić je dodao 23, ali imao je devet asistencija i 13 skokova.


tagovi

Bojan BogdanovićLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara