Markus Pejdž (©Starsport)
Markus Pejdž (©Starsport)

Prvi mačići... Partizan prosuo 10 razlike u Badaloni i propustio veliku šansu

Vreme čitanja: 4min | sre. 30.09.20. | 22:47

Pali su crno-beli u poslednjim sekundama meča uz, mora se reći, čudan kriterijum suđenja u samom finišu

Šteta, šteta... Imao je Partizan odličnu priliku da trijumfalno krene sezonu pobedom nad Huventudom u Badaloni, vodio je sa 10 poena na ulasku u poslednju četvrtinu, ali mu ni to nije bilo dovoljno da na pravi način otvori sezonu. Huventud je u poslednjih 10 minuta uspeo do preokreta i na kraju je rezultat glasio - 85:82. Uz čudan kriterijum suđenja u samoj završnici. Morao je svakako Partizan sve ranije da privede kraju. Imao je tokom utakmice i 15 razlike...

Bilo je i dobrih i loših elemenata, nije sramota izgubiti od Huventuda u Badaloni, ali ovakva šansa za "brejk" u ovakvoj grupi Evrokupa se ne ukazuje često. I umesto sa 1:0, Partizan je krenuo sa 0:1 posle lošeg finiša utakmice. Pokušavao je Šćepanović u tim momentima da probudi ekipu tajm-autima, ali mu ni to nije pomoglo.

Izabrane vesti

Tesna utakmica, sa dobrim potezima bekova, malo lošijim visokih igrača, sa dobrim trojkama i lošim zagrađivanjem koša i selekcijom faulova. Ovako će mu ostati gorak ukus u ustima posle svega... Najviše zbog promašaja za tri Trifunovića, Gordića i Jaramaza koji nisu uspeli da prelome u završnici u kojoj je sviran i jedan čudan faul Pejdža na Tomiću. A posle toga je bilo još nekih momenata koji će biti za analizu.

Kakogod, Huventud je slavio, Partizanu prvi poraz u sezoni! Iako je vodio sa 10 razlike na ulasku u poslednju deonicu, epilog smo dobili u poslednjim minutima. Deluje da su crno-beli morali sve ranije da završe. Ovako se nisu snašli na vrućem gostovanju, iako tribine nisu bile do kraja popunjene.

Najefikasniji kod Partizana bili su Rašon Tomas sa 15 i Nemanja Gordić i Ognjen Jaramaz sa po 12 datih poena. Kod Huventuda je najbolji bio Pau Ribas sa 18.

Jako loše je Partizan otvorio utakmicu sa Mikom na petici, Jankovićem na četvorci, a Dangubićem na trojci. Huventud je brzo došao do 7:0, a Ante Tomić je pravio dosta muka crno-belima svojom visinom od 218 centimetara.

Rašon Tomas je imao dobre role, pogodio je dva puta uz faul, pa je njegovim poenima uz trojku Jankovića uspevao da održi kakav-takav rezultatski priključak. Crno-beli su inače igrali bez Veličkovića, Angole i Zagorca na ovom meču.

Problem Partizana bio je što su i Mika i Mozli već posle sedam i po minuta igre imali po dva faula. A dobra stvar što je Gordić mučio protivnike svojim specijalitetom u vidu prodora što mu je veliki kvalitet tokom cele karijere.

Crno-beli nisu toliko uspevali da se izbore za ničije lopte, ali su imali Nikolu Jankovića i Nemanju Gordića koji su u drugoj četvrtini potpuno promenili ritam igre, pa je Partizan iz minusa uspeo da povede i da postavi ravnotežu u igri kakva je njemu odgovarala. Osećalo se da Partizan „raste“.

Kada su se na to sve nadovezale trojke Mekintajera, te dva komada Markusa Pejdža, i jedna Jaramaza, crno-beli su uspeli da naprave i rezultatsku zalihu od sedam poena. U tim momentima je crno-belima proradio šut spolja.

Na bekovski pogon Partizan je uspeo da dođe do prednosti od 48:40 na poluvremenu. Zaista dosta datih poena, ali i primljenih. Zaličilo je to u nekoliko navrata na ono što je Partizan radio prošle sezone. Pa su navijači imali razloga za zadovoljstvo posle 20 minuta igre u Badaloni. Energija je bila tu, ona stara energija, što je možda i najvažnije.

Posebno mogu svi da budu zadovoljni odbranom koju je Partizan igrao na startu treće deonice, pa je napravio zalihu i od 13 poena na bazi defanzive. Normalno je na startu sezone da bude i grešaka, pa su ih crno-beli takođe pravili i davali tako šansu protivniku da se vrati u meč.

Da je Partizan igrao bolju odbranu mogao je da ima i veću prednost od 10 poena na ulasku u poslednju deonicu. I to ga je koštalo. Možda sve ovo može da se podvede pod onu "Prvi mačići...".

EVROKUP: Huventud - Partizan 85:82 (21:17, 19:31, 21:23, 24:11)

Sudije: Lotermozer, Perandi, Tepenijer

HUVENTUD: Dimitrijević 14, Doson 5, Ribas 18, Morgan 14, Brodzijanski 10, Parado, Ventura 6, Basas 5, Zagars, Birgander, Para 3, Tomić 0

PARTIZAN: Miler Mekintajer 9, Zagorac, Pejdž 8, Dangubić 2, Gordić 12, Janković 3, Jaramaz 12, Janković 8, Tomas 15, Trifunović 8, Mozli, Mika 5

EVROKUP, 1. kolo

GRUPA A

Sreda

Bahčešehir - Burž 82:99

/Grin 23 - Anđušić 22/

Huventud - Partizan 85:82

/Ribas 18 - Tomas 15/

Venecija - Uniks 85:78

/Bramos 16 - Smit 25/

GRUPA B

Utorak

Budućnost - Breša 93:81

/Ivanović 24 - Ristić 17/

Unikaha - Levaloa 96:88

/Abromaitis 14 - Žinat 16/

Sreda

Ulm - Mornar 84:76

/Osetkovski 22 - Vajthed 25/


GRUPA C

Sreda

Lijetkabelis - Virtus Bolonja 61:76

/Vinales 20 - Abas 19/

Lokomotiva Kuban - Antverp 89:72

/Kraford 21 - Smit 15/

Andora - Monako 76:82

/Hana 14 - Bost 21/


GRUPA D

Utorak

Bursa - Trento 86:93

/Hamilton 19 - Vilijams 19/

Sreda

Promiteas - Gran Kanarija 75:86

/Miler 27 - Vajli 22/

Nanter - Cedevita Olimpija 80:76

/Kordinije 20 - Peri 21/



tagovi

EvrokupKK PartizanHuventud

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara